Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROTEST KOD VALJEVA

Blokirali put ka Loznici jer godinu dana nemaju most

Autor: Tanjug | 17.05.2015 - 19:05:00h | Komentara: 0

Meštani naselja Veselinovići kod Valjeva danas su, na dva sata blokirali put ka Loznici jer od prošlogodinjih poplava nemaju most koji ih povezuje sa gradom.

Poplave Valjevo

Valjevski kraj pretpreo veliku štetu u majskim poplavama | Foto: @djdjokovic

Tokom protesta čii je cilj da im grad i republika izgrade most policija je saobraćaj preusmeravala alternativnim putem preko Brđana.

Žitelj Veselinovića, Vladimir Jovanović kaže da stanovnici tog mesta nemaju ni normalno snabdevanje vodom, a ni normalan prelazak preko privremenog pešačkog mosta.

Prema njegovim rečima, hitna pomoć i vatrogasci ne mogu da uđu u naselje, kanalizacija se izliva, a gradska i republička vlast ništa ne čine na rešavanju problema, preneli su lokalni mediji.

- Gradsko rukovodstvo nam je poručilo da shvata i razume naš problem, ali da nema novca za izgradnju mosta, koji bi koštao oko 33 miliona dinara... ako već Grad nema novca zašto nam ne pomogne republika, pitaju se meštani, prenosi portal "Kolubarske".

Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da je za izgradnju tog mosta neophodna pomoć države, jer Grad nema 33 miliona dinara, koliko bi koštala njegova izgradnja.

On podseća da je pomoć tražena od Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja, kao i preko razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), koji su odbili da finansiraju taj most, jer je, kako su rekli, "preskup".

Jeremić je rekao i da se UNDP izjasnio da će da finansirati projekte do 10 miliona dinara.
- A mi smo predložili da oni investiraju u izgradnju pet manjih mostova, a da novac, koji je Grad opredelio za te manje mostove, bude investiran u izgradnju mosta za Veselinoviće, kaže Jeremić.

On je najavio i skori sastanak sa predstavnicima UNDP-a na kome će biti razmotren taj predlog dok su meštani Veselinovića najavili da će nastaviti sa protestima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP