Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POČELA KAMPANJA VLASTI ZA POVRATAK KARIĆA U SRBIJU

Bogi dreši kesu za slobodu!

Autor: Ivana Kljajić | 21.06.2013 - 18:04:00h | Komentara: 6

Tajkun će državi kao garanciju da neće pobeći dati pozamašnu kauciju

Što ne kažete da mogu slobodno da se šetkam: Karić

U bekstvu već sedam godina: Bogoljub Karić | Foto: Andrej Isaković

Iz vladajuće koalicije stigla je nova potvrda da se priprema teren za povratak u Srbiju Bogoljuba Karića, lica s međunarodne poternice! I ovoga puta glasonoša je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, kao jedini lider iz vlasti koji ne nosi odgovornost izvršne vlasti.

- Pošto niko iz vlasti javno ne sme da se bavi tim pitanjem, u vladajućoj koaliciji postoji dogovor da Palma počne s lobiranjem i pripremom javnosti na takav scenario. Lider JS-a je najpogodniji za taj posao, jer nije u Vladi, a jeste u vlasti. Ove Palmine povremene najave povratka Bogoljuba Karića, koji je predsednik stranke s kojom su naprednjaci u koaliciji, samo su početak lobiranja i pritiska na sudove i medije. I te kako se radi na vraćanju Karića u zemlju, u to budite uvereni - kaže naš izvor iz vladajuće koalicije.
Kako objašnjava sagovornik “Alo!”, brojni preduslovi su potrebni za to, uz vrlo komplikovanu pravnu proceduru.
- Jedna varijanta je naravno ukidanje optužnice, a druga mnogo verovatnija je preinačenje optužnice, što bi automatski značilo da se mora odlučivati i o svim ostalim okolnostima, dakle i o poternici. Karićev pravni tim pokušaće da izdejstvuje da se odluči o meri kojom bi se njemu omogućilo prisustvo na suđenju. To znači da će ponuditi nekakvu garanciju da će biti dostupan. Pasoš i narukvica za nadzor sigurno otpadaju, pa će ponuda jemstva, odnosno polaganje kaucije biti put kojom će se Karić naći u Srbiji - otkriva izvor “Alo!”.

Toma udario kamen temeljac!

Toma i kragna

Obišao Bogijeve investicije u Belorusiji: Predsednik Nikolić| Foto: Beta

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić u martu je tokom zvanične posete Belorusiji postavio kamen temeljac Karićevom šoping molu u Minsku. On je tada uveličao svečanost povodom početka izgradnje trgovinskog centra “Svetionik Minska”. Nikolić je tom prilikom izjavio da je belorusko-srpska saradnja u građevinarstvu obećavajuća, o čemu svedoči i projekat “BK grupe” u prestonici Belorusije.

Palma je u sredu uveče po ko zna koji put poručio da je predsednik „BK grupe“ nepravdeno optužen i isteran iz Srbije i da bi ga trebalo vratiti u domovinu najkasnije do kraja godine.

Optužnica već menjana

Vlasnik „BK grupe“ u bekstvu je od 2006, kada je Više tužilaštvo u Beogradu protiv njega podiglo optužnicu zbog sumnje da je oštetio kompaniju “Mobtel” za više od 60 miliona evra. Promenom Krivičnog zakonika, Karićeva optužnica je u aprilu već jedanput prekvalifikovana i on se sada, umesto za zloupotrebu službenog položaja, tereti za zloupotrebu odgovornog lica, za šta je zaprećena maksimalna zatvorska kazna 10 godina.

- Lično ću se založiti da se vrati najkasnije u novembru ove godine - rekao je Marković na skupu u Rimu, gde je bio s članovima privredno-političke delegacije koju predvodi, a na kojem su bili i predstavnici diplomatsko-konzularnog predstavništa Srbije u Italiji. Lider JS-a kaže da je Bogoljub Karić veliki patriota i njegov idol, da je Beogradu i Srbiji doneo mnogo novca i da mu treba omogućiti da se brani sa slobode. Palmine goste u Rimu je posle ove izjave pozdravila Bogoljubova ćerka Danica pesmom “Oj, Srbijo”.
Predsednik Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i visoki funkcioner naprednjaka Vladimir Cvijan izjavio je za “Alo!” da su sudovi u Srbiji nezavisni i da rade po zakonu, te da je bilo kakav oblik pritiska na pravosuđe neprihvatljiv.
- Svakako da se na sve te maratonske procese i procese koji su javnosti zanimljivi zbog umešanosti politike mora staviti tačka - poručio je Cvijan.
 
Poslednji komentari
  • jovan Vreme: 21.06.2013 20:08h

    Dakle jos jedan reket za druga Prvog i radikalske kreature?!

  • nišlija Vreme: 21.06.2013 20:09h

    Palma bolje da objasni koliko dnevno zarađuje u Kolubari on i njegova porodica. Priča se da je to milion evra.

  • nedjo Vreme: 21.06.2013 20:56h

    bogi nigde nije ni otishao

  • Ivan Vreme: 22.06.2013 02:20h

    Nemam nista protiv Karica, medjutim, kako neki politicar moze biti toliko bahat da javno govori kako ima uticaj na sudstvo? Pa jel nam sudstvo nezavisno, kad pojedini politicari znaju da mogu da promene poternice i ostale sudske odluke?

  • ivan Vreme: 22.06.2013 06:07h

    aj bogi nemoj da si se stiso uplati pola milku i dodji znas da nisi kriv tako mi funkcionisemo ovde samo sirotinja ispasta.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP