Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KARIĆ DOVODI RUSE I PROZIVA BIVŠU VLAST

Bogoljub svedoči
protiv Dinkićevih
i demokrata?!

Autor: Ekipa Alo! | 22.06.2013 - 09:49:00h | Komentara: 6

Pošto mu aktuelna vlast skloni i poslednju prepreku da se vrati u Srbiju, predsednik „BK grupe“ u bekstvu Bogoljub Karić je spreman da zauzvrat dovede dva velika investitora iz Rusije, saznaje „Alo!“ od izvora bliskog vladajućoj koaliciji.

Ako  ništa drugo,  sadićemo salatu baćuškama: Bogoljub Karić

Vlast spremna da Kariću ponudi status svedoka saradnika  | Foto: Marko Đurica

Odbegli tajkun bi srpskom pravosuđu mogao pomoći da konačno rasvetli aferu „Mobtel“

- Karić bi čak mogao da se izvuče od krivične odgovornosti tako što će kao svedok saradnik propevati o nekom krupnijem igraču iz vrha vlasti iz vremena prodaje „Mobtela“. Iako je do sada bilo raznih verzija, prava istina o ovom slučaju nikada nije do kraja rasvetljena. Naravno, on bi mogao mnogo da kaže o poslovnim dilovima nekoga iz URS-a, DSS-a i DS-a, koji su tada bili zajedno u Vladi. Svim ostalim političkim igračima sasvim odgovara da se Karić vrati u zemlju, a pogotovo ako s njim u presahlu srpsku ekonomiju dođu i neke krupne investicije. A da ima šta da ponudi Srbiji, najbolje govori to što porodični biznis Karića svih ovih godina dobro napreduje pre svega u Rusiji i Belorusiji - objašnjava naš izvor.

Ako se u obzir uzme da je jedan od najzaslužnijih što je Karić van Srbije i da je više puta prozivan baš zbog slučaja „Mobtel“, lider URS-a Mlađan Dinkić, od svih u Vladi, ima najviše razloga za nelagodu zbog najavljenog povratka moćnog tajkuna. Baš uoči sastavljanja ove vlade DS i URS upali su u toliko žestok sukob povodom spekulacija da je Dinkić pod istragom zbog afere „Mobtel“ da su se mnogi pitali sprema li se lider URS-a za ulogu srpskog Sanadera. Ipak, desio se pravi politički obrt i Dinkić je završio kao koalicioni partner Karićevog Pokreta snaga Srbije.

Bogoljubov brat i njegov zamenik na predsedničkom mestu u stranci Dragomir Karić juče nije hteo da komentariše najnoviju najavu lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme da će predsednik „BK grupe“ do kraja godine doći u Srbiju i da on lično radi na tome.

- Nisam u toku, tek sam sleteo iz Moskve - kratko nam je rekao ovaj poslanik PSS-a.

On je ranije upirao prstom upravo u Dinkića i tvrdio da kompanija „Mobtel“ nije privatizovana, već oteta od porodice Karić, a da je Mlađan Dinkić bio „izvršilac grubih radova“. Bogoljub Karić u bekstvu je od 2006. i nalazi se na međunarodnoj Interpolovoj poternici zbog optužnice da je oštetio „Mobtel“ za više od 60 miliona evra.

Dinkić: Da sam Karić, došao bih u Srbiju!
Ministar finansija i privrede i lider URS-a Mlađan Dinkić izjavio je juče da bi Karić trebalo da izađe pred sud i ispriča istinu i da ne bi trebalo da se plaši suda.

Mlađan Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: Željko Šafar

- Da sam na mestu Karića, došao bih i tražio fer suđenje - poručio je Dinkić.

On je rekao da je nedopustivo da ljudi „trunu po pritvorima po godinu dana“, kao što je „sadašnji ministar poljoprivrede Goran Knežević 13 meseci proveo u pritvoru da bi ga onda sud oslobodio“.

Poslednji komentari
  • miodrag Vreme: 22.06.2013 13:39h

    pa naravno da ce se raditi o nekome iz ds-a, dss je nebitan a urs je u vladi tako da je logicno. e narode gde vam je sad vucic

  • rade Vreme: 22.06.2013 14:09h

    Malo je!!!

  • maja Vreme: 22.06.2013 15:47h

    porodični biznis braće lopova, treba ih linčovati za primer

  • Lune Vreme: 23.06.2013 01:17h

    Hm,hmm.. Vojislav seselj 10 godina, kapetan dragan valjda 7 godina, Srbija tu po evropskom modelu mnogo zaostaje..a, evropa, potcenjuje drzavu Srbiju, ne reagovanjem na poternicu, hebi ga napravio im je devizni priliv i to ogroman !

  • terminator Vreme: 23.06.2013 09:33h

    Majo, jel si popila lek?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP