Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STRAŠNO

Bolesne bebe u Vrbasu nema ko da leči!

Autor: Kurir | 11.01.2014 - 09:47:00h | Komentara: 6

U ponedeljak uveče, moja bebica od 20 meseci imala je napad, mada još ne znamo koji. U strahu i panici otišli smo u Opštu bolnicu u Vrbasu. Tamo smo doživeli šok. Bolnica nema dežurnog pedijatra. Da li možete da verujete, tako nešto u današnje vreme - počinje priču očajni otac deteta D. Đ.

porođaj trudnica beba bolnica
Kako kaže otac, primio ih je hirurg za odrasle.
- Rekao je da on tu ne može ništa jer nije dečji hirurg, niti zna išta o tome. Na moje pitanje gde je dežurni pedijatar, odgovorio je da ga nemaju noću. Na svoju ruku me je poslao da vozim bebicu u Novi Sad, koji je udaljen oko 45 kilometra. Pitao sam da li oni mogu da nas voze sanitetom. Dobio sam odgovor: „Niste naši pacijenti, već odeljenja pedijatrije, koje sad ne radi. Ne možemo!“
Sreća da D. Đ. ima auto, te je dete odvezao do Dečje bolnice u Novom Sadu.
- Bebica je zadržana u bolnici u Novom Sadu, gde ispituju kakav je napad imala - panično priča otac deteta. Dr Zorica Ristić, pomoćnik direktora ove bolnice, rekla nam je da dečje odeljenje ne radi po podne, noću, vikendom i za vreme praznika.
- Razlog je što mi nemamo dovoljan broj pedijatara. Više od godinu dana raspisan je konkurs za pedijatre. Jedan nam je potreban na neodređeno vreme, jedan na određeno, ali niko nam se nije javio. Mi smo ostali s jednim pedijatrom i jedinim pedijatrom penzionerom, koji dolazi svakog dana i obilazi decu na ginekološkom odeljenju - kaže doktorka Ristić.
Poslednji komentari
  • Vrbas Vreme: 11.01.2014 16:49h

    A pedijatar se igra predsednika op[tine. Sramota za SNS.m

  • lt.coci Vreme: 12.01.2014 00:13h

    Pa nemaju kada se svi doktori prebacili u politiku tu se mnogo lakse otima od sitotinje a i niko te nejuri do kraja mandata...Sve go lopov i hohstapler pocev od Dr.Vidovica pa do sadasenjeg predsednika opstine Dr.Kazica...da ih nenabrajam vise...A o strucnosti lekara u opstoj bolnici u Vrbasu da i nepricamo...

  • nada Vreme: 12.01.2014 00:19h

    nazalost ja sam prosla jos gore mom detetu nisu videli da nema anus pri rodjenju tek teci dan sam ja primetila predala ih sudu izgubila spor jer je politika umesala prste nazalost tako je to u ovoj drzavi

  • zvoncica Vreme: 12.01.2014 09:52h

    Verovatno taj jedan i penzioner treba da dezuraju 24h,a to je naravno nemoguce!A imamo lekara koji cekaju posao...

  • Srbobran Vreme: 12.01.2014 21:53h

    Vrbaska bolnica je u haosu godinama a tek sada,katastrofa i na decjem i na odraslom.ne dao bog nikom da mora da ide,strava i uzas da tako nesto postoji u 2014-oj.koknurs otvoren godinu dana a kao niko se nije javio?laz,ortodoxna laz.verovatno su vam fantasticni kriterijumi pa i plata!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP