Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BRUKA

Bolesnike teraju da čekaju satima!

Autor: N. N. Travica | 23.02.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

Veliki broj građana koji treba da se pregledaju u Kliničkom centru Vojvodine izložen je ponižavajućem čekanju u nepreglednim kolonama. Naime, pacijenti koji boluju od najtežih bolesti samo jednom mesečno mogu da zakažu pregled i to za naredni mesec, zbog čega je, bez obzira na vremenske prilike i neprilike, mesto ispred poliklinike potrebno zauzeti tokom noći, pa i dan ranije!

06:30h - Poniženjima nikad kraja: Redovi od jutra do sutra

06:30h - Poniženjima nikad kraja: Redovi od jutra do sutra

Da poniženjima nema kraja, svedoči Dušan Tomić, čija je supruga operisana zbog dva zloćudna tumora. S obzirom na to da njegova žena nije sposobna da dugo stoji u redu, on je prinuđen da čeka, kako kaže, od „nesvesti do besvesti“. On tvrdi da je situacija takva već godinama i da niko dosad nije uspeo da je reši.


03:00h

03:00h

- Pokušavali smo da zakažemo telefonom, što se ispostavilo kao nemoguća misija. Na telefone se niko ne javlja. U slučaju da se dogodi da ipak neko podigne slušalicu, dobijemo obaveštenje da su svi termini popunjeni. Zbog toga smo prinuđeni da lično odemo kako bismo zakazali pregled - kaže Dušan i ističe da su ti redovi bruka i sramota za Novi Sad, Vojvodinu, ali i čitavu Srbiju.


Dokle ovakvo iživljavanje nad građanima?!: Dušan čeka u redu umesto supruge kojoj je operisan tumor

Dokle ovakvo iživljavanje nad građanima?!: Dušan čeka u redu umesto supruge kojoj je operisan tumor

Naš sagovornik kaže da je ubedljivo najgora situacija kada se zakazuje kod gastroenterologa, zbog čega se okupi i po 300 pacijenata koji nemaju koga da pošalju da umesto njih čeka pred zaključanim vratima novosadske bolnice. Nakon što otključaju vrata, pacijentima se podele brojevi, sa kojima prvih 40 ulazi u polikliniku. Ostali ostaju ispred vrata da čekaju.


- Postavio bih pitanje gradonačelniku, direktoru bolnice, zaštitnicima prava pacijenata, pa i ombudsmanu - dokle ovakvo iživljavanje nad građanima? Apelujem na sve nadležne službe da se ovome stane na put. Sve koji ne veruju u istinitost ovih tvrdnji pozivam 15. i 16. u mesecu da dođu kako bi se uverili u strahote kroz koje prolazimo - kaže naš sagovornik dodajući da je i našem celokupnom zdravstvu očigledno potrebno lečenje.

Krivi što su bolesni

Ovakva situacija u Kliničkom centru Vojvodine nije odskora i do sada taj problem pacijenata, nažalost, niko nije uspeo da reši, a očigledno ga još neće rešavati jer u Kliničkom centru Vojvodine za ovakvu situaciju krive - pacijente.
- Pregled kod gastroenterologa i endokrinologa zakazuje se 15. i 16. u mesecu i može se uraditi putem telefona i lično. U KCV dolaze pacijenti iz čitave Vojvodine. Neki traže da ih pregleda ististi lekar, zbog čega se stvaraju velike gužve. Zakazivanje traje sve dok ima termina - rečeno je „Alo!“ u toj ustanovi.

Poslednji komentari
  • mirjana Vreme: 23.02.2013 07:33h

    gospodin Tomic prica istinu to sto se desava u kcv je SRAMOTA ja za odlazak kod hematologa nekada moram da dodjem u cetiri sata ujutru da bi dobila termin cekamo napolju po zimi snegu i kisi dok se ne smiluju da otvore vrata sedam sati

  • ivanovo korito Vreme: 23.02.2013 07:36h

    Posto se gospodin Pajtic hvali kako Pokrajinska Vlada radi sve u interesu gradjana da li i ovo rade da muce bolesne ljude .Ovo je sramota, podseca me kao nekad na redove u prodavnicama, tada su Zuti to zestoku napadali, oglasite se i sada i sprecite bruku.

  • Beogradjanka Vreme: 24.02.2013 14:55h

    Neka KCV pita KCS kako se izbegavaju redovi. Kad se ode kod lekara specijaliste , on ODMAH zakazuje sledeci pregled. A ako se dolazi prvi put, prema dijagnozi se zakazuje brze ili kasnije. Sad kad postoje kompjuteri, neverovatno je da ljudi cekaju za zakazivanje. Nas institut za Onkologiju je prvi uveo praksu da lekar zakazuje sledeci termin i posle su i druge ambulante pri KCS to uvele u praksu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP