Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DOBITNIK „ŠKODE“ U NAGRADNOJ IGRI MINISTARSTVA FINANSIJA:

Bolje da me je država zaposlila!

Autor: I. Popović | 30.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

Jugoslav Martinović (45) iz Zaječara, diplomirani ekonomista, trenutno bez posla, dobitnik je automobila „škoda rapid aktiv“, koji je kao glavna nagrada dodeljen u nagradnoj igri „Fiskalnim računima do automobila“, koju su organizovali Ministarstvo finansija i Poreska uprava Srbije.

Sa diplomom ekonomiste  i 18 godina bankarskog  iskustva sada je bez posla: Jugoslav Martinović

Sa diplomom ekonomiste i 18 godina bankarskog iskustva sada je bez posla: Jugoslav Martinović

- Osećaj je jako lep, jer nisam navikao da nešto tako veliko dobijam na poklon. Sve dok ga ne budem video i dobio ključeve, ne verujem da sam ja dobitnik – u šali kaže Jugoslav, koji je po nagovoru žene počeo da sakuplja fiskalne isečke. On je trenutno bez posla, iako je 18 godina radio u Agrobanci, ali kaže da bi mu umesto ove nagrade draži bio posao.


- Lepa je ova nagrada i automobil mi je preko potreban zbog ćerkice, koja ima osam meseci, ali bi mi mnogo draža premija bila da mi je ponuđen posao – iskren je ovaj Zaječarac. Da bi se učestvovalo u igri, bilo je potrebno sakupiti 30 računa u vrednosti od minimum 300 dinara.

- Supruga je pratila nagradnu igru, ja sam je podržao i zajedno sa njom počeo da sakupljam račune. Svakodnevno čovek kupuje, pa zašto se ne bi sačuvao i račun? I kao ekonomista smatram da svi podjednako treba da plaćaju porez, jer je on sredstvo kojim se puni državna kasa, iz koje se finansiraju školstvo, zdravstvo i sve ono što je svakome od nas potrebno – kaže dobitnik automobila, dodajući da uvek treba tražiti račun. Porodica Martinović je vredno sakupljala račune i poslala tri koverte za nagradnu igru.

- Prve dve koverte su bile naznačene na moju suprugu, a jedna na moje ime, međutim, auto je ipak otišao u moje ruke. Jako sam srećan, jer nemam auto, a i pre dve godine sam imao tešku saobraćajnu nesreću - otkriva nam Jugoslav.

Lazar Krstić

Lazar Krstić | Foto: Marko Đurica

Posavetovao bih ministra Krstića


Glavnu nagradu, automobil „škoda rapid aktiv“, izvukao je ministar finansija Lazar Krstić u direktnom prenosu na RTS-u i tada rekao da „mi kao građani moramo da se ponašamo odgovorno, da plaćamo porez i da osiguramo da privredni subjekti, koji izdaju fiskalne račune, to čine stalno u skladu sa zakonom“. Dobitnik automobila želi da ministru Krstiću da nekoliko saveta, ako mu on bude uručio nagradu.
- Savetovaću ministra da se namere koje postoje održe i da zakon važi podjednako za sve građane kako bismo mogli da opstanemo - dodao je Jugoslav Martinović.

Poslednji komentari
  • Sredoje Vreme: 30.09.2013 08:09h

    Auto je otisao u prave ruke!

  • Vidak R Vreme: 30.09.2013 09:24h

    >> Bolje da me je država zaposlila! << Ova mi izjava deluje demagoski... Sto je poslao fiskalne racune ako nije ocekivao neku nagradu !? Ne znam nikog da ucestvuje u nekoj nagradnoj igri a da pri tome ne ocekuje neku od nagrada...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP