Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

Boljevac dobio struju

Autor: Alo/agencije/RTS | 05.12.2014 - 09:12:00h | Komentara: 0

Boljevac je danas dobio struju zahvajujući radnicima "Elektrotimoka" koji su uspeli da stave u funkciju stari dalekovod. Struja, međutim, povremeno i dalje nestaje. U Svrljiškom kraju 17 sela bez elektrike.

Majdanpek Foto: Emil Čonkić

Majdanpek Foto: Emil Čonkić

Predsednik skupštine opštine Boljevac Ljubiša Janušević rekao je i da se očekuje da će do kraja dana biti osposobljen jedan od dalekovoda kako bi se rešili svi problemi sa strujom na području te opštine.

"Dogovorili smo se sa Elektrotimokom da probaju da stave stari dalekovod u funkciju i oni su to uspeli da urade", rekao je Janušević Tanjugu.

On je dodao i da opština Boljevac "sada ograničeno ima struju", odnosno da okolna sela još uvek nisu dobila električnu energiju". Takođe, mediji javljaju da struja povremeno ponovo nestaje.

Zbog havarije na dalekovodu bez struje su juče popodne ostali opština Boljevac i selo Zlot u borskoj opštini, dok je u Boru uvedena i restrikcija vode.

"Ekipe Elektromreže koje imaju zadatak da otklone kvar na dalekovodu iz pravca Bora su na terenu i pokušavaju da problem što pre reše", rekao je ranije predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović

Prema njihovim uveravanjima, a to je ono što mi možemo da očekujemo, jeste da kvar bude otklonjen u toku dana, prenela je Regionalna televizija Bor.

U svrljiškoj opštini 17 sela, zbog kvarova na 10 kilovatnim dalekovodima, trenutno nema struju.

"Od tog broja, osam sela je bez struje od 2. decembra, a ostalih devet iz sistema je ispalo u toku noći. Probleme izaziva led koji se stvara na provodnicima dalekovoda zbog čeka kablovi pucaju", rekao je Tanjugu šef "Elektodistibucije" u Svrljigu Miodrag Videnović.

U području koje je trenutno bez struje "Elektrodistribucija" Svrljig ima 1.400 priključaka i u tom delu trenutno je u mraku oko 5.000 stanovnika.

Situacija se menja iz časa u čas, dešava se da se napajanje strujom pokrene i da se ponovo dogodi havarija, ekipe elektromontera su neprestano na terenu i rade u izuzetno teškim uslovima, rekao je Videnović.

"Lokalna samouprava nam je obezbedila terenska vozila, a pomoć u ljudstvu dobili smo od kolega iz Prokuplja, Aleksinca, Niša i Knjaževca. Situacija je najteža na potezu od Babinog Zuba prema Sokobanji u delu koji se spaja sa knjaževačkom opštinom", rekao je Videnović.

U svrljiškoj opštini ima ukupno 39 sela, a bez struje je u prethodnih dana od 17 do 28 u zavisnosti od kvarova. Slični problemi u ovom kraju poslednji put su se dogodili 1986. godine kada je na 35 kilovatnom vodu palo 11 stubova.
 

Majdanpek je sinoć dobio struju. Očekuje se i da će građani dobiti vodu za piće i grejanje. Normalizovano je snabdevanje stujom i u Donjem Milanovcu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP