Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ANASTASIJA TRAJKOVIĆ (9) JOŠ NIJE OTIŠLA NA SPASONOSNO ZRAČENJE

Bolnica u Češkoj odobrila lečenje, čeka se RFZO

Autor: R. K. | 29.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Roditelji devetogodišnje Anastasije Trajković, koja boluje od tumora koji joj je zahvatio veliki deo lica, u ponedeljak su dobili pozitivan odgovor od bolnice u Češkoj, koja ih je obavestila da su njihovi lekari spremni da malu Anastasiju prime na lečenje. Međutim, kada će devojčica konačno otputovati zavisi od izvesnih birokratskih prepreka.

Nada za bolji život:  Anastasija sa roditeljima

Nada za bolji život: Anastasija sa roditeljima

„Primili smo sva dokumenta i slike iz Republičkog fonda za zdrastveno osiguranje i možemo da vas obavestimo da smo u stanju da lečimo Anastasiju. Lečenje će se održati u 37 frakcija zračenja i to će trajati sedam i po nedelja, plus jedna nedelja tretmana pored neophodnog planiranja“, piše u imejlu koji je u ponedeljak roditeljima poslala Lucija Klečkova iz „Proton terapijskog centra“ u Češkoj. Anastasijina majka Snežana istog dana je pozvala RFZO tim povodom, ali nadležna pravnica nije želela da govori o toj temi (?!)..


- Mene Česi obaveštavaju, da je do RFZO, ništa ne bih znala. Kada sam zvala pravnicu u Fondu, ona mi je grubo rekla: „Nemojte da budete dosadni, javićemo vam“, i spustila slušalicu. Nisam ja njih zvala da joj čujem glas, već zbog deteta, čije se zdravstveno stanje u međuvremenu pogoršalo - poručuje Snežana. U RFZO su u zvaničnom saopštenju napomenuli da će u toku jučerašnjeg dana doneti rešenje.

- Čeka se potvrda o mestu gde će Anastasija biti smeštena tokom osam nedelja boravka u Pragu, kao i potvrda cene smeštaja tokom njenog celokupnog boravka - poručili su u Fondu. Međutim, u toj instituciji nisu odgovorili na pitanje „Alo!“ kada je najrealnije da dete otputuje. Podsetimo, Anastasija boluje od retke vrste tumora maksilarnog sinusa, a zahtev za lečenje u inostranstvu RFZO je provobitno odbio (?!), a onda nakon pritiska medija odobrio.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP