Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VRANJSKO POZORIŠTE TRI GODINE ČEKA NA OBNOVU

Borino pozorište samo zamazano!

Autor: R. Irić | 21.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

U Vranju je pre tri godine u zoru 2. jula 2012. u podmetnutom požaru koji je bio namenjen diskoteci „Paladijum“, kao kolaterarna šteta, izgorela 120 godina stara zgrada pozorišta „Bora Stanković“. Od tada, dakle više od tri godine, oko zgrade koja je u izgradnji traje „pozorišna predstava“ čiji su akteri: nalogodavci, osumnjičena lica, sudije, advokati, policajci, protivpožarni inspektori, razni mešetari, lokalni političari...

Eto kako se staramo o kulturi

Eto kako se staramo o kulturi

Projekti na objektu su gotovi, završena je tek prva faza i predstoje kompletni građevinski radovi i opremanje enterijera. Para ima dovoljno, ali u jeku građevinske sezone na sazidanoj zgradi pozorišta izvođača radova nema već šest sedam meseci. Istovremeno, sudski proces je, posle tri godine, prerastao u pravu papazjaniju. Nalogodavci su, shodno karakteru „pozorišne igre“, napravili takvu podelu uloga koja garantuje da će ova predstava još da potraje.


- Drugu fazu, zanatske radove, zaustavila nam je protivpožarna inspekcija. Sada čekamo na njihove papire – kaže gradonačelnik Vranja Zoran Antić, inače predsednik Odbora za izgradnju, i dodaje da „sada znamo u kom grm u leži zec“.

Branimir Stojančić

Branimir Stojančić


Dakle, zec je u dvorištu politike, palivatre na slobodi, a suđenje na Nušićevom nivou: svih 13 osumnjičenih koji se terete za 16 krivičnih dela, u seriji paljevina u Vranju, upakovani su u jedan sudski proces. Zato se promenilo troje sudija, pa je do sada, od 18 ročišta, održano samo pet. Bog jedino zna da li će i kada osumnjičeni i njihovi advokati zajedno pristupiti u vranjsku palatu pravde.

Ovako bi jednog dana pozorište trebalo da izgleda

Ovako bi jednog dana pozorište trebalo da izgleda


- Ne vidim ništa neobično u vremenu trajanja postupka. Ima suđenja koja traju i po deset, petnaest godina - podseća advokat Slobodan Nešić, branilac dvoje osumnjičenih.

Gradski većnik Branimir Stojančić, inače gensek vranjskih socijalista, jedan od onih čiji je automobil zapaljen, javno pita zašto su, nakon najave nekih okrivljenih da će otkriti imena nalogodavaca i svih onih koji su involvirani u određene događaje, počele blokade procesa i druge razne mutne radnje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP