Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZATRAŽILI OD SUZAN RAJS

Bošnjačka udruženja traže cenzuru Jeremića

Autor: Tanjug | 09.03.2013 - 17:07:00h | Komentara: 0

Udruženja Bošnjaka u Severnoj Americi zatražila su danas od stalne predstavnice SAD u UN Suzan Rajs da hitno cenzuriše predsednika Generalne skupštine UN Vuka Jeremića i otkaže raspravu u UN o Haškom tribunalu, koja je zakazana za april.

Vuk Jeremić

Vuk Jeremić | Foto: RAS

Kongres Bošnjaka Severne Amerike (KBSA) i Savetodavni savet za BiH (ACBH) upozorili su Suzan Rajs na "loše namere" Jeremića prema Haškom tribunalu i na njegova nastojanja da "širi srpski nacionalistički program".

U saopštenju KBSA i ACBH izražava se zabrinutost u vezi sa predstojećom raspravom u UN, zakazanom za april, na temu Medjunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ), javila je agencija Anadolija.
- Organizovanjem ove rasprave, Vuk Jeremić nastavlja da zloupotrebljava UN platformu za širenje srpskog nacionalističkog programa, čime dodatno vredja žrtve genocida i etničkog čišćenja u BiH i rata u Hrvatskoj - navodi se u saopštenju.
Dve organizacije napominju da je Jeremić direktno odgovoran za "skandalozno izvođenje srpske nacionalističke pesme ''Marš na Drinu'' u UN".
- Pesma ''Marš na Drinu'' simbol je ekstremnog srpskog nacionalizma, koju su fašisti i nacistički saradnici na čelu sa Dražom Mihailovićem aktivno upotrebljavali kao motivaciju da počine ratne zločine u BiH za vreme Drugog svetskog rata - navodi se u saopštenju.
Udruženja Bošnjaka smatraju da, raspravom o Haškom tribunalu u aprilu, želi da se odbrani srpska nacionalistička perspektiva ratova u bivšoj Jugoslaviji i to na račun pravde i istine.
- Prepisivanje i falsifikovanje istorije jedna je od prvih tačaka programa srpskog nacionalističkog aparatusa. Uzimajući sve ovo u obzir, apelujemo na Vas i na UN da odmah pokrenete neposrednu cenzuru Vuka Jeremića i da otkažete planiranu raspravu koju su zakazali negatori genocida - traži se od Rajsove u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP