Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

USPEH ALO!

Boža konobar vraća se u parlament!

Autor: Maja Keranović | 12.10.2013 - 13:38:00h | Komentara: 4

Legendarni konobar Boža (Božidar Jekić), koji je iz skupštinskog restorana prebačen u Klub poslanika jer se navodno poslanica naprednjaka Katarina Rakić žalila na uslugu, o čemu je „Alo!“ juče pisao, početkom nedelje se vraća u republički parlament. To je za “Alo!” potvrdio direktor Uprave za zajedničke poslove republičkih organa Zoran Trninić. Takođe i Dragan Jovanović poznatiji kao Giga, radiće kao referent u skupštinskoj službi protokola, iako se pričalo da je sa tog mesta premešten u sektor čistačica.

- Konobar će od ponedeljka ponovo biti u Skupštini, ali to nije garancija da on neće biti ponovo prebačen u Klub poslanika ili u neki drugi objekat ukoliko bude postojala potreba za tim, u skladu sa obimom posla. U parlamentu, naročito tokom zasedanja, velika je gužva, pa nam je potreban veći broj konobara - kazao je juče za “Alo!” Trninić.

Konobar Boža

Konobar Boža će od ponedeljka opet biti u Skupštini

 “Alo!” je juče pisao o legendarnom Božidaru Jekiću - Boži poznatom i kao Brka, dugogodišnjem konobaru skupštinskog restorana koji je otišao iz parlamenta jer navodno poslanica Katarina Rakić nije bila zadovoljna uslugom. Kako se u četvrtak moglo nezvanično čuti u Skupštini, Rakićeva je imala primedbu jer joj konobar nije doneo ono što je poručila, a potom joj je i rekao da sačeka, što ju je razbesnelo, pa se žalila na njegov rad. Međutim, ove navode demantovali su i Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS-a, kao i Zoran Trninić, a juče i poslanica katarina Rakić.

Inače, slučaj konobara Bože nije jedini koji je potresao Skupštinu Srbije. Po hitnom postupku navodno je i Dragan Jovanović, poznatiji kao Giga, bio premešten sa mesta referenta u skupštinskoj službi protokola u sektor čistačica. Kako se pričalo, razlog Jovanovićevog premeštaja na niže radno mesto bio je taj što je za četvoro poslanika promenio rezervaciju za put u Baku, iako to nije u opisu njegovog posla. Prema priči koja je kružila Skupštinom, Giga je poslanici naprednjaka objasnio da avio-rezervacije nisu deo njegovog zaduženja i obrazložio da se tim poslom bavi njegova koleginica. Međutim, poslanica SNS-a je navodno na tome insistirala, pa čak i navela da je to njena naredba i da ne prihvata odbijanje. On je uspeo da pomeri avio-rezervaciju, a posle se ispostavilo da je za tu promena rezervacije za biznis klasu, potrebna doplata. Nakon što smo juče uputili pitanja generalnom sekretaru Skupštine u vezi sa Gigom, saopšteno nam je da je on na istom radnom mestu.

- Dragan Jovanović je prebačen u Odeljenje za administrativne i birotehničke poslove u Odsek pisarnice sa ekspedicijom i arhivom, na isto radno mesto - navodi se u dopisu Jane Ljubičić, genseka Skupštine Srbije, koja je bila izuzetno neljubazna kada smo je pozvali da je obavestimo da ćemo joj poslati pitanja i da očekujemo odgovore u toku dana.

Giga hvali poslanicu naprednjaka

Dragan Jovanović Giga prvo nije želeo ništa da komentariše, uplašen da bi mogao da ostane bez posla, ali je na kraju ipak pristao.
- Sve su to samo glasine. Ja nisam premešten. Poslanica Katarina Rakić, koja je divna žena, čim je čula te glasine zvala je iz Bakua da pita šta se dešava. Ona je pozvala i generelnog sekretara da pita o čemu se radi. Ja sam na istom radnom mestu i ne znam o čemu se radi i čemu sve ovo - kaže za “Alo!” Jovanović.


Rakićeva: to su besmislice

Katarina Rakić, poslanica naprednjaka, demantuje da je na bilo koji način uticala ili bilo šta uradila da bi konobar Boža bio premešten iz Skupštine u drugi objekat. Ona kaže da je čula i da je određeni poslanici povezuju i sa slučajem Gige. „Sve su to potpune besmislice koje ne želim ni da komentarišem. Posle ovoga više me ništa ne može iznenaditi, pa tako ni da me sutra okrive ako se neko, recimo, slučajno oklizne ispred Skupštine“, kazala je Rakićeva za “Alo!”.
Poslednji komentari
  • DSV Vreme: 12.10.2013 16:57h

    "Ako se neko slucajno oklizne ispred Skupstine" -fali NA BANANU i onda je kompletanRADIKALSKI RECNIK !

  • Darko Vreme: 12.10.2013 17:05h

    Bahati I polupismeni, naprednjaci...Svaka cast onima koji hoce takve na vlasti I koji glasaju za njih...hvala bogu, ima nas I drugacijih...

  • Goran Bogdanovic Vreme: 12.10.2013 23:01h

    Giga moze sto drugi ne mogu, zbog lenjosti ili nesposobnosti neznam.Onda uvale njemu vruc kesten,a on je decko takav kakav je,i onda to tako ide dok ide. Kada nesto pukne svi pokazu prstom na Gileta, i to traje vise od 20 godina.Potpisujem.

  • nedjo Vreme: 13.10.2013 12:04h

    vi se salite...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP