Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! OTKRIVA GDE SADA ŽIVI BIVŠI MINISTAR ĐELIĆ

Božin stan od dva miliona €!

Autor: A. Veljković - I. Kljajić | 18.04.2014 - 18:00:00h | Komentara: 18

Posle gužvanja na tetkinom kauču i obavljanja brojnih državnih funkcija u Srbiji Božidar Đelić, sada samo član Demokratske stranke, skrasio se u Parizu i živi u luksuznom apartmanu od oko 90 kvadratnih metara koji se procenjuje na vrtoglavih dva miliona evra, otkriva „Alo!“ i objavljuje ekskluzivne fotografije zgrade, nedaleko od Ajfelovog tornja, u kojoj je ove godine skućen bivši ministar.

Božida Đelić

Zgrada je smeštena u atraktivnom kvartu francuske prestonice, nadomak Sene i čuvenog trga Trokadero

Zabrana

Aj

Reporter našeg lista pronašao je ove nedelje Đelićevu novu gajbu (adresa poznata redakciji) i na licu mesta se uverio da je ona smeštena u jednoj aveniji u 16. arondismanu, izuzetno atraktivnom kvartu francuske prestonice, nadomak Sene i čuvenog trga Trokadero. Finansijski stručnjak, sada zaposlenik investicione banke Lazard mogao bi svakodnevno da ispija kafice i sa ambasadorom Srbije u Francuskoj, pošto su komšije. Rezidencija Srbije nalazi se u susednoj ulici i važi za jednu od najlepših zgrada koju naša zemlja poseduje u inostranstvu.

Božidar Đelić

„To je moj privatni život. Šta je vaše pitanje? Zašto vas interesuje moj privatni život“: Đelić

Osim lokacije i otmene stare gradnje, cenu Đelićevog stana znatno podiže i položaj koji omogućava savršen pogled na Ajfelovu kulu, kakav, prema rečima našeg upućenog izvora, ima Đelić. U to, ipak, nismo mogli da se uverimo pošto u zgradu nije nimalo jednostavno ući, jer ima masivnu kapiju, ojačana vrata i interfon koji se otključava na šifru.

Božida Đelić

Može svakog dana da ispija kafice sa srpskim ambasadorom pošto su prve komšije

Božida Đelić

Masivna kapija i interfon sa šifrom štite stanare od nepozvanih gostiju

- Cena apartmana ne može biti ispod dva miliona evra, jer je reč o vrlo atraktivnoj i za Pariz neobično maloj i prikrivenoj aveniji. U ovoj konkretnoj zgradi, stanovi su, iako nisu novi, u odličnom stanju - rekli su nam u agenciji za prodaju nekretnina, koja se nalazi u Đelićevom komšiluku.

Isped zgrade smo zatekli spremačicu dok je čistila ispred Đelićevog ulaza. Kada smo je pitali da li tu živi mister Đelić, kratko nam je odgovorila: „Nije tu. Ne znam ništa“ i nastavila da čisti.

Božidar Đelić u razgovoru za naš list nije želeo ni da potvrdi niti demantuje da ima luksuzan stan u Parizu, ali je burno reagovao čim smo mu pomenuli adresu zgrade koju smo pronašli u Parizu.

- To je moj privatni život. Šta je vaše pitanje? Zašto vas interesuje moj privatni život - branio se Đelić, a na primedbu da je bio doskoro državni funkcioner, on je nastavio u sličnom tonu.

- Jesam, bio sam državni funkcioner, ali sada sam privatno lice. Hvala vam što poštujete moju privatnost. Prijatno - ljutito je rekao Đelić i prekinuo vezu. Podsetimo, Đelić je 31.12.2013. podneo ostavku na mesto poslanika i na funkcije u DS-u i objavio da od 1. januara ove godine preuzima dužnost izvršnog direktora investicione banke Lazard u Parizu.

Vučić: Odakle ti milioni, Božo?
Đelićev imetak često je bio trn u oku njegovim političkim protivnicima i povod za brojne sumnje, ali i direktne optužbe. Jednu od poslednjih izgovorio je lider naprednjaka Aleksandar Vučić, i to s pozicije prvog potpredsednika vlade.


- Siguran sam da Đelić kada je došao ovde, nije bio mnogo bogat, a sada kada odlazi odavde, veoma je bogat. Garantujem unapred da Lazar Krstić pristojno živi, imao je veliku platu u „Mekenziju“, ali 11,5 miliona evra u Srbiji za vreme svog mandata neće zaraditi i to su stvari koje apsolutno garantujem i u tome se razlikuje Krstić od Đelića - izjavio je Vučić u avgustu prošle godine.

Božidar Đelić

Vlasnici „jugića“, ima nade i za vas!

Dinar, po dinar - palača!

Đelić je posle promena 2000. stigao iz Francuske u Srbiju i bio je ministar finansija u Đinđićevoj vladi. Pamti se njegova čuvena izjava kako je po povratku u Srbiju morao da spava na tetkinom kauču. Kod premijera Koštunice obavljao je funkciju potpredsednika vlade, a 2007. u vladi radi kao zamenik premijera i glavni pregovarač za ulazak Srbije u EU. U Cvetkovićevoj vladi bio je potpredsednik i ministar za nauku i tehnološki razvoj.
Imovinske karte pokazuju da mu se imovina iz godine u godinu značajno uvećavala. U poslednjoj iz jula 2013. navodi se da je vlasnik automobila „jugo kabrio” iz 2002, vile od 425 kvadrata na Senjaku, šume od 32 ara i firmi „House of Europe Invest B.V.“ i “SCI ALMIL”.

Poslednji komentari
  • mare Vreme: 18.04.2014 18:22h

    ne razumem poentu ovog teksta? kada strane banke zaposle nekog strucnjaka na tako jaku poziciju obicno mu iznajme i stan, obezbede kola i slicno. nije to neka ekskluziva. mozda je cak i stan u posedu njegove banke i tu smestaju ljude na visokim polozajima koje dovedu iz inostranstva...

  • Lea Vreme: 18.04.2014 20:16h

    Da li je poneo i tetkin kauc? ahahahahha Zar njenu SNS j0s nije nasao greske i pronever hahahah

  • grada Vreme: 18.04.2014 23:32h

    Evo gde su nase pare, dok mi dobijamo bolne rezove! Sramno!

  • nesh Vreme: 19.04.2014 00:13h

    i sto ga ne uhapsi da odgovara i da mu oduzme ako nema dokaz????

  • Beskucnik Vreme: 19.04.2014 00:23h

    Razmisljam kako do stana ili neke vile na dedinju. sad znam kandidujem se za ministra pa ako me odmah ne izaberu pozajmim od Nikolica STIROPOR a u medjuvremenu kupim neku diplomu, neznam gde je on studiro ta je valjda najjeftinija pa ce onda zu malo lazi i praznih obecanja izbori uspeti, sto kaze SOJIC samo dok se obogatim sa eurici. Ogledalo Srbije i njene vlasti,pa napred u propast!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP