Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OŠTRO

Božović: Ako neko iz Vlade
štiti Šarića, ona treba da padne

Autor: Beta | 08.01.2013 - 19:20:00h | Komentara: 9

Državni sekretar MUP-a Srbije Vladimir Božović najavio je danas istragu o tome ko je iz službi bezbednosti klanu odbeglog narko bosa Darka Šarića dostavljao informacije i istakao da je to najteži oblik korupcije - prodavanje državnih i službenih tajni, i akcija policije.

"Da li je neko iz MUP-a bio u dosluhu i dojavljivao određene poverljive informacije njemu ili njegovim saradnicima, da li je bio na nekom platnom spisku, da li je Darko Šarić obezbeđivao pripadnicima MUP-a stanove, da li im je obezbeđivao privatna putovanja, letovanja i zimovanja, dakle, to su stvari vrlo ozbiljne", rekao je Božović televiziji B 92. 

Samo nacionalna netrpeljivost: Božović

Pomaganje Darku Šariću je ozbiljan zločin: Vladimir Božović | Foto: G. Srdanov

 List Blic je 5. februara 2010. godine pod naslovom "Dačićev šef kabineta povezan sa Šarićevom firmom", objavio da je šurak Branka Lazarevića, tadašnjeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, izvesni Nikola Dimitrijević, kupio poljoprivredni preduzeće Mitrosrem u čijem su Upravnom odboru bili Šarićevi najbliži saradnici Zoran Ćopić i advokat Andrija Krlović.

Božović koji je kadar Srpske napredne stranke, najavio je da će biti ispitano i kako je Šarić dobio državljanstvo Srbije, koje je tražio 2005. godine i dobio ga dok je ministar unutrašnjih poslova bio potpredsednik Demokratske stranke Srbije Dragan Jočić.
Božović, koji je tokom Jočićevog mandata bio generalni inspektor MUP-a Srbije, tada kao kadar Srpskog pokreta obnove, istakao je da sada postoji jaka politička volja da se reši slučaj Šarić.
"Ne mogu da zamislim činjenicu da bilo ko iz Vlade može da štiti odbeglog narko bosa, to ne bi predstavljalo samo razlog da padne Vlada, nego da onaj ko bi iz takve Vlade bio u nekoj vrsti podrške Šariću mora za to krivično da odgovara, jer se radi o ozbiljnom i teškom krivičnom delu", rekao je Božović.
Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je juče u Podgorici da se steže obruč oko Šarića i da je sledeći korak njegovo hapšenje.
 
Poslednji komentari
  • Gaga Vreme: 09.01.2013 07:43h

    Bozovicu, znamo se iz studentskih dana kada si bio velika crnmogorcuga i kada si muvao sa stdentskim sobama. Za to si bio osumnjicen i sad ti pricas o nekom kriminalu. Jadno i bedno da drzavi srbiji radi jedan crnogorac.

  • misho Vreme: 09.01.2013 08:18h

    tek sada istraga?da li može i protiv samoga sebe?ili istraga protiv dačića čiji je svojevremeno šef kabineta smenjen upravo zbog odavanja državne i službene tajne verovatno šariću koji je nakon toga pobegao iz srbije.a ko je šef kabineta ako ne lice u koje imaš neograničeno poverenje!

  • Vladimir Vreme: 09.01.2013 08:23h

    Dokle više da nam crnogorčine vode Srbiju eno mu Lovćena pa tamo nek se pravi pametan.

  • Zgranut Vreme: 09.01.2013 12:29h

    Odvratno mi je to što se stalno pominje da je Božović Crnogorac. Pa dokle misle Veliki Srbi da nas dele? Baš me briga koje si vere i nacije, imaš podršku nas koji ne patriotišemo kao ovi koji su nas doveli dovde.

  • Milivoje Vreme: 09.01.2013 12:31h

    Super mi je ova Gaga! Prica nesto sto niti moze da dokaze, niti bilo ko zna da je tacno. Bravo, sami nastavi da se zanosis sopstvenom istinom, a nas samosvesne ostavi da sami rasudjujemo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP