Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DRŽAVNI SEKRETAR MUP - A NAJAVIO

Božović: Azilanti uskoro u Sjenici i Tutinu!

Autor: E. Honić / Tanjug | 28.11.2013 - 16:58:00h | Komentara: 1

Tražioci azila koji se nalaze u Bogovađi, van Centra za njihov smeštaj, praktično napolju, u šumi, biće ubrzo smešteni u objekte na području Sjenice i Tutina, najavio je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimir Božović, posle današnje sednice vlade, na kojoj je doneta odluka o azilantima.

Vladimir Božović

Vladimir Božović | Foto: Goran Srdanov

Božović je izjavio Tanjugu da je ovakva odluka doneta na inicijativu ministra bez portfelja Sulejmana Ugljanina i Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kojom Ugljanin rukovodi.

Božović je Ugljaninu i predsednicima opština Sjenica i Tutin posebno zahvalio "na tom aktu humanosti, solidarnosti i odgovornosti".

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja saopštila je danas da je izrazila spremnost da, u saradnji sa opštinama iz svoje nadležnosti, Sjenicom i Tutinom, pomogne u privremenom rešavanju novonastale situacije sa smeštajem azilanata.

Komesarijat za izbeglice i migracije pripremio je zaključak, koji je usvojen na današnjoj sednici vlade i u koji je uvršćen predlog ministra Ugljanina i predsednika opština Sjenice i Tutina da se omogući privremeni smeštaj azilantima u tim opštinama.

"Nadamo se da će ovo privremeno rešenje premostiti novonastalu situaciju dok Vlada Srbije ne pronadje konačno rešenje ovog pitanja za azilante iz Avganistana, Pakistana, Sirije, Somalije i drugih afičkih i azijskih zemalja pogodjenih krizom", navedeno je u saopštenju Kancelarije za održivi razvoj.

Sjenica će prihvatiti 100 azilanata

Krizni štab opštine Sjenica odlučio je sinoć da prihvati oko 100 azilanata i precizirao da će ih smestiti u privatni hotel "Berlin" u centru grada. Predsednik opštine Hazbo Mujović, koji je predsedavao opštinskim kriznim štabom, rekao je da će Sjenica učiniti sve da zbrine azilante, koji bi u grad na Pešteru trebalo da stignu u utorak ili sredu.

Poslednji komentari
  • pustahija Vreme: 28.11.2013 21:32h

    tamo ce moci da guze bule do mile volje,hahaahaahahaaaaaaa

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP