Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVI KOMANDANT

Božović na čelu Žandarmerije

Autor: E. A. - Ag. | 02.08.2013 - 16:10:00h | Komentara: 7

Milenko Božović, doskorašnji zamenik Bratislava Dikića, postavljen je za novog komandanta Žandarmerije.

Novi komandant žandarmerije: Milenko Božović

Novi komandant Žandarmerije: Milenko Božović | Foto: FoNet

Božović je inače komandovao jedinicom od trenutka kada je Dikić, sredinom jula, na zahtev direktora policije Milorada Veljovića, smenjen s tog mesta.
"Božović će u narednih godinu dana obavljati tu dužnost na moj predlog", rekao je direktor policije Milorad Veljović na konferenciji za novinare.
Dikić je 17. jula smenjen, nakon što je pripadnik jedinica Žandarmerije osumnjičen za ubistvo dvojice mladića čija su ugljenisana tela pronađena u selu Ratković kod Rekovca.

Biografija Milenka Božovića

Po zvaničnoj biografiji koju je dostavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, Božović je u Žandarmeriji od 2003. kada je postao šef Operativnog centra Žandarmerije, a potom na kratko 2009. i pomoćnik komandanta jedinice, a zatim zamenik komandanta.

Policijsku karijeru je počeo 1984. u tadašnjem Ministarstvu unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine, a od 1991. do 2002. radio je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije u Priboju.

Milenko Božović je rođen 3. marta 1965. godine. Završio je Srednju školu za unutrašnje poslove u Sarajevu i Pravni fakultet u tom gradu. Pravosudni ispit je položio 1994. u Beogradu.

Novi komandant Žandarmerije je 2011. upisao doktorske studije na Fakultetu za državnu upravu i administraciju Univerziteta Megatrend, u Beogradu.

Stručnjak:Novi komandant Žandarmerije neće biti kao stari

Novi komandant Žandarmerije Milenko Božović neće voditi tu policijsku jedinicu na isti način kao njegov prethodnik, rekao je danas agenciji Beta kriminolog Zlatko Nikolić.

Prema njegovim rečima, izbor Božovića za komandanta je "dobar i racionalan izbor", s obzirom na njegovu biografiju i činjenicu da je bio zamenik bivšeg komandanta Bratislava Dikića.

- Niko drugi, čak ni njegov (Dikićev) brat, ne bi mogao da radi isto. Božović je možda morao da ćuti o nekim stvarima, ali sada će pre biti obrnuto, da će on pokušati da eliminiše ono što se do sada zameralo (Žandarmeriji) - rekao je Nikolić.

On je dodao da smatra da Božović "ni slučajno" neće štititi žandarme osumnjičene za kriminalne radnje.

- Svako novo lice sa strane, koje nije imalo veze sa poslovima i funkcionisanjem Žandarmerije, bilo bi hendikepirano u smislu uhodavanja u posao. Zato mislim da je to racionalno, korisno i dosta pametno uradjeno, iz menadžerskih razloga - rekao je Nikolić.

Poslednji komentari
  • larma Vreme: 02.08.2013 16:28h

    ko to tamo lupa, nisi valjda ti to bozovicu,zar tebi nijeo bio cilj ministarsko mesto.

  • Zdravko Vreme: 02.08.2013 19:59h

    Mislim da je kod ovog najbitnija stavka u biografiji da je UPISAO MEGATREND !!!!!!!!

  • BABA SERA Vreme: 02.08.2013 21:31h

    Jel ima jos neki Bozovic u Srbiji koji nije na rukovodecem mestu?

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 02.08.2013 21:31h

    Доста нам је више, да Србе лове к`о животиње дукљански дрљевићеви милови монтенегрини ухрањени подбули пијани мармурни ухлебљени нафатирани раскалашни скоројевићи нестручни кукавице битанге олоши рекеташи уцењивачи изнуђивачи макрои дилери.

  • Јован Митрашиновић Моравац Vreme: 02.08.2013 23:05h

    Тазе командант српске жандармерије је лице са спорном биографијом. Зашто није учестовао у српском ослободилачком отаџбинском рату као припадник Српске полиције у Републици Српској, односно као српски борац Војске Републике Српске. Чим је пукла прва пушка, он је побегао. И сада овде држи другима лекцију. Доста нам је салонских бораца и побегуља. Како такав лик не може да брани српску државу, када је побегао од агресора и од агресије на Републику Српску.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP