Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! OTKRIVA NOVI SKANDAL U VRHU MUP-A SRBIJE

Božović pretio
likvidacijom
profesoru Nikaču!

Autor: S. Vojinović | 18.06.2013 - 15:15:00h | Komentara: 19

Državni sekretar MUP-a Vladimir Božović je pre više od tri meseca pretio fizičkom likvidacijom dr Željku Nikaču, profesoru Kriminalističko-policijske akademije u Beogradu, saznaje “Alo!”. Nikač je o ovom incidentu obavestio policiju!

Samo nacionalna netrpeljivost: Božović

Ko štiti ovog čoveka u MUP-u?: Vladimir Božović | Foto: Goran Srdanov

 

Incident se dogodio 1. marta na svečanoj večeri koju
je organizovala Kriminalističko-policijska akademija

Iako se još nije slegla prašina oko slučaja zlostavljane sekretarice, “Alo!” otkriva nove bahatosti ovog visokog funkcionera MUP-a Srbije.
- Sve se odigralo 1. marta u “Jahting klubu” na svečanoj večeri koju su organizovali ljudi iz Kriminalističko-policijske akademije povodom međunarodne konferencije na kojoj su bile prisutne i kolege iz inostranstva. On je pred svedocima nasrnuo na profesora, pitao ga šta priča za njega, a ovaj mu je odgovorio da ga uopšte ne pominje! Tada je Božović počeo da mu preti fizičkom likvidacijom i da će profesorova sestra dobiti otkaz... Za dlaku je falilo da dođe i do fizičkog obračuna... Profesor je na tri kucane strane zvanično obavestio kabinet ministra policije o ovom incidentu - priča naš sagovornik iz policije.

Juče smo povodom naših saznanja pozvali profesora Željka Nikača. On nam je samo kratko rekao:

- Ne mogu da dajem izjave bez saglasnosti ministra ili direktora policije. Mogu samo da vam kažem da sam svoje pretpostavljene u policiji obavestio o tome šta se tada dogodilo - kratko je izjavio dr Nikač.

Željko Nikač

„Pretpostavljene u policiji sam obavestio o tome šta se dogodilo“: Željko Nikač | Foto: Vesna Lalić

Vladimir Božović u izjavi za “Alo!” negira da se ovaj incident uopšte desio.

- Ništa od toga nije istina i ovo što pišete je zaista prevršilo meru. Taj 1. mart je bio jako davno i pitam se zašto MUP do sada nije reagovao. Zašto se taj navodni događaj poteže baš uoči najavljene rekonstrukcije Vlade i velike reforme u policiji? Uveravam vas da nikakvog incidenta nije bilo - izjavio je Božović.

„Alo!“ je juče MUP-u Srbije poslao zvaničan dopis u kojem tražimo da nam daju odgovore na čiji predlog i u ime koje stranke je Božović postavljen za državnog sekretara, šta se dešava sa slučajem zlostavljane sekretarice i dokle se stiglo sa istragom u vezi sa napadom na profesora Željka Nikača.
Odgovore očekujemo danas.

 

Golać funkcioner sindikata! 


Policijski službenik koji je koristio službeni računar i fotoaparat za upoznavanje i ugovaranje sastanaka sa mladićima preko “fejsbuka”, ali i objavljivanje nagih fotografija je Dragan Žebeljan, funkcioner Sindikata srpske policije, inače zaposlen u Sektoru za vanredne situacije, otkriva “Alo!”.

Duplo golo sevnulo!

“Alo!” je pre dve nedelje ekskluzivno objavio detalje službene beleške koja je sačinjena i, po svemu sudeći, zataškavana nakon što je Žebeljan premešten na drugo radno mesto, a kolege u kompjuteru koji je koristio otkrile šokantni sadržaj.

Dotični je otvorio lažni “fejsbuk” profil na ime Goran Radić, na kojem je postavljao fotografije intimnih delova svog tela, a potom tokom radnog vremena upoznavao i ugovarao sastanke uglavnom sa mladićima između 20 i 25 godina. Iako je ovaj skandal otkriven još pre više od tri godine, tek posle pisanja “Alo!” reagovalo je Prvo osnovno tužilaštvo.


Inače, “golać iz policije” na poziv ovog državnog sekretara u martu prisustvovao je vanrednoj sednici nevladine organizacije “Centar za strateške projekte”, čiji je osnivač upravo Vladimir Božović.

Poslednji komentari
  • mima Vreme: 18.06.2013 15:46h

    Ima li nekog u drzavi Srbiji, ko moze da resi ove probleme, koji su prema pisanju stampe, nastali zahvaljujuci gospodinu Bozovicu? Da li je on zasticena persona i ko je taj ko ga stiti? Ovo je SRAMOTA za nas drzavu.

  • Milan Vreme: 18.06.2013 16:14h

    Kako vladin funkcioner moze imati nevladinu organizaciju? Da bi radio neki biznis preko njedok sedi u vladi?

  • rade Vreme: 18.06.2013 17:30h

    Da li je Srbija postala kolonija zemlje stijenja i kamenja?

  • Predrag Vreme: 18.06.2013 18:13h

    Kako ga nije sramota. Zeljko Nikac je gospodin u pravom smislu te reci, iskusan policajac i profesor a ko je taj Vladimir Bozovic.

  • sima Vreme: 18.06.2013 18:31h

    Napokon, da se crnogorci pomere sa visokih funkcija u policiji!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP