Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KOMANDANT ŽANDARMERIJE ODGOVARA NA PISANJE ALO!

Božović: Uradio sam sve po zakonu

Autor: M. D. | 12.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Milan Lečić, potpukovnik u Žandarmeriji, na osnovu naredbe komandanta te jedinice Milenka Božovića između ostalog obavlja poslove koordinatora u odeljenju za terorizam i organizovani kriminal.

Milenko  Božović

Milenko Božović | Foto: K. Kamenov

Božović ističe da to nije učinio mimo zakona jer je nadležan za rad Žandarmerije, kao i angažovanje svakog starešine kada to zahtevaju razlozi efikasnosti, stoji u Božovićevom pisanom odgovoru dostavljenom redakciji „Alo!“ povodom teksta „Komandant unapredio izbačenog policajca“.


- Zaduženje potpukovnika Milana Lečića nije protiv zakona niti je u suprotnosti sa rešenjem o njegovom raspoređivanju - naveo je Božović. Međutim, na naše pitanje da li je Lečić bio udaljen iz MUP-a na dve godine, Božović je naveo da je Lečić, po predlogu bišeg komandanta Bratislava Dikića, od oktobra 2011. do septembra 2013. bio privremeno udaljen iz Ministarstva unutrašnjih poslova do okončanja disciplinskog postupka.

- Ipak, kao nadležni drugostepeni organ, rešavajući po Lečićevom prigovoru, ministar Ivica Dačić je u spetembru 2013. godine poništio prethodno rešenje o privremenom potpukovnikovom udaljenju. Ali, Lečiću je u sprovedenom disciplinskom postupku pravosnažnim rešenjem disciplinske komisije MUP-a izrečena kazna umanjenja plate tokom dva meseca. On je u vezi sa ovim disciplinskim postupkom pokrenuo upravni spor pred nadležnim sudom. Postupak je u toku - rekao je Božović.

Na pitanje novinara da li je tačno da je direktor policije Milorad Veljović napisao rešenje Lečiću za položaj šefa dežurne službe za obezbeđenje, Božović je objasnio da je direktor policije na osnovu Dikićevog predloga doneo rešenje o raspoređivanju Lečića na mesto šefa dežurnog operativnog centra jedinice za obezbeđenje Žandarmerije.

- Nakon okončanja disciplinskog postupka, Milan Lečić je vraćen na radno mesto za koje mu je doneto rešenje o raspoređivanju, dakle šefa dežurnog operativnog centra u jedinici za obezbeđenje, saglasno njegovoj stručnoj spremi i činu. Na osnovu naredbe komandanta Žandarmerije, potpukovnik Lečić, pored ostalih poslova, obavlja i poslove koordinatora u odeljenju za terorizam i organizovani kriminal, odnosno odgovoran je za praćenje angažovanja policijskih službenika Žandarmerije u oblasti borbe protiv terorizma i organiozovanog kriminala. Ove poslove Lečić obavlja uz zadržavanje radnog mesta na koje je rešenjem raspoređen, sa nadležnostima i platom koju to radno mesto podrazumeva - naveo je Božović.
Poslednji komentari
  • Valjevo-Cacak Vreme: 12.02.2014 08:57h

    Komandante Bozovicu, kod Vas mi se najvise dopada sto ste razuman i kulturan staresina, koji uspesno vodi Zandarmeriju, respektujuci zaposle i, predstavnike sedme sile. Ovim odgovorom je to pokazao. Ovo nije demanti komandanta Bozovica, vec odgovor redakciji Alo. Time je pokazao da postuje i rad novinara. Bravo!

  • Djurdjic Vreme: 12.02.2014 09:00h

    Covek objasnio! Postovanje komandante!

  • eto ko Vreme: 12.02.2014 11:38h

    Eto objašnjenja ko drži kriminalce u policiji i žandarmeriji : " Ivica Dačić je u spetembru 2013. godine poništio prethodno rešenje o privremenom potpukovnikovom udaljenju. " ...setite ses ovog podatka na sledećim izborima .

  • goran Vreme: 12.02.2014 11:58h

    Imali u policiji neki srbin a da nije bozovic,veljovic,lecic itd.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP