Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

I DANAS SE OPORAVLJA OD TEŠKIH POVREDA

Brajan Štajnhauer šest godina posle: Ničeg se ne sećam, ta noć za mene je misterija! (VIDEO)

Autor: Mondo | 11.04.2014 - 22:33:00h | Komentara: 1

Amerikanac Brajan Štajnhauer, koga je Miladin Kovačević brutalno prebio pre šest godina, i danas se oporavlja od posledica teških povreda, ali radi, trči maraton... Miladina ne pominje.

Brajan Štajnhauer

Brajan Štajnhauer

Brajan Štajnhauer je simbol snage ljudske volje. Kako u SAD, tako i šire. To je onaj momak koga je Miladin Kovačević maja 2008. godine brutalno pretukao u studentskom klubu u Bostonu.

Brajan je tri meseca bio u komi, imao je teške povrede mozga, ali je, uprkos pesimističkim prognozama lekara da će uopšte preživeti, uspeo da se izvuče. Njegov život će uvek biti borba, ali ovaj mladić je u međuvremenu uspeo da završi fakultet, da se zaposli, a čak je trčao i maraton.
Niko mi nije rekao šta se dogodilo
Televizija Prva posetila je Brajana u Dalasu, novembra prošle godine.
"Bio sam u komi tri meseca, veoma dugo... Kad sam se probudio imao sam 43 klograma, sama kost i koža, mišići su mi atrofirali. Nisam mogao ništa", priča Brajan. Te kobne majske noći se ne seća.
"Nemam ideju ideju šta mi se dogodilo, to je misterija za mene i danas. Niko mi nije rekao šta se dogodilo", kaže Brajan Štajnhauer, koji je ponovo morao da uči da priča i da hoda.

Ali, uspeo je. "Sada mogu sam da idem u kupatilo, da jedem, fukncionalan sam i to je sjajno", kaže ovaj mladi Amerikanac, koji i danas svakodnevno vežba i ide na terapije.
"Ovo što danas vidite (pokazao je na sebe), u to je uloženo hiljade sati. Da bih bio ovako funkcionalan, da šetam, trčim, jedem samostalno, morao sam da radim kao nikad pre", kaže Brajan, koji i dalje teško priča ili nerazgovetno. Tokom razgovora sa novinarkom nijednom nije pomenuo Miladina Kovačevića. Njegovi majka i otac, Marlin i Ričard, jesu.
Roditelji: Žao nam je što je Miladin dobio blagu kaznu
Žao im je, kažu, što je Kovačević dobio tako malu kaznu, ali...
"Znate, nije pravedno. Miladin je sada u nekom košarkaškom timu, negde, a našem sinu će život biti večita borba...", kaže Marlin, a Ričard se nadovezao: "Voleli bismo da je dobio dužu kaznu, ali tako je, kako je... Naš sin nam je najvažniji, naša energija je fokusirana prema njemu i ne želimo da se bavimo Miladinom.

Miladin Kovačević

Miladin Kovačević | Foto: AP

Kovačević je ostao pri stavu da ne želi da daje izjave za medije. On je 2010. godine osuđen na dve godine i tri meseca zatvora. Posle prebijanja mladog Amerikanca, Kovačević je pobegao u Srbiju uz ilegalnu pomoć srpskog konzulata u Njujorku, a država Srbija je za njegov "beg u slobodu" iz budžeta izdvojila čak 900.000 dolara, jer je napustio SAD sa duplim dokumentima.
Kovačević je u pritvoru u Beogradu, koji mu je uračunat u kaznu, proveo dva meseca, a u Americi mesec dana. On je pušten iz zatvora u Somboru krajem novembra 2012. godine, nekoliko dana pre isteka pune kazne, nakon primene Zakona o amnestiji.

Kovačević je nastavio da se bavi košarkom u klubu Meridijana, a oktobra prošle godine bio je učesnik incidenta na košarkaškoj utakmici protiv Smedereva.
Razgovor sa Brajanom Štajnhauerom pogledajte OVDE.
Poslednji komentari
  • Чича из Шумадије Vreme: 12.04.2014 09:44h

    Коштао је Србију много и парама и угледом у свету, колико деце и породица би било збринуто за те паре, овако, као да се ништа није десило, неко може тако.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP