Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HAG

Bramerc: Presuda Karadžiću ove godine

Autor: Tanjug | 12.05.2015 - 21:31:00h | Komentara: 0

Presuda bivšem predsedniku Republike Srpske (RS) Radovanu Karadžiću mogla bi biti izrečena ove godine, kada bi trebalo da bude završeno i sudjenje bivšem komandantu VS Ratku Mladiću, izjavio je danas u Sarajevu glavni tužilac Haškog suda Serž Bramerc.

Radovan Karadžić

Radovan Karadžić | Foto: AP

On je za Fenu rekao i da bi rad Tribunala mogao biti okončan 2017. godine.


Haški tribunal trenutno radi na poslednjim predmetima u ovom sudu i očekujem da će Karadžiću biti izrečena presuda ove godine, dok suđenje Mladiću još traje i ove će godine se "završiti sa tim delom sudskog postupka", naveo je Bramerc koji boravi.


"Ukoliko bude žalbi u tim predmetima, onda se Haški tribunal neće njima baviti, već tzv. rezidualni mehanizam", rekao je glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda za ratne zločine na području bivše Jugoslavije.


Govoreći o okončanju rada Haškog tribunala, Bramerc je naveo da će taj sud okončati svoj rad posle završetka predmeta protiv Jadranka Prlića, čelnika samoproglašene hrvatske republike Herceg-Bosne optuženog za zločine počinjene nad Bošnjacima tokom rata u BiH, a očekuje da bi to moglo biti 2017. godine, javila je agencija Fena.


Članovi Predsedništva BiH razgovarali su danas sa Bramercom, koji boravi u BiH u okviru priprema za podnošenje redovnog šestomesečnog izveštaja Savetu bezbednosti UN.


Bramerc je informisao članove Predsedništva BiH o trenutnoj situaciji u tekućim prvostepenim i drugostepenim postupcima, saradnji Tužilaštva sa državama nastalim na području bivše Jugoslavije, ali i naglasio da državni sudovi treba da nastave s postupcima i nakon što Haški tribunal okonča rad.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP