Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NA SOPSTVENU ODGOVORNOST

Brankica Stanković traži da joj ukinu obezbeđenje

Autor: Beta | 06.03.2015 - 17:32:00h | Komentara: 1

Urednica Insajdera Brankica Stanković zatražila je danas od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije da joj u "najkraćem roku na ličnu odgovornost" ukine policijsko obezbeđenje.

Dosledna svojim principima: Brankica Stanković

Brankica Stanković | Foto: Vesna Lalić

Navodeći primere ubistva premijera Zorana Đinđića i novinara Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i Dade Vujasinović, Brankica Stanković je ukazala da, kao "novinar čija je bezbednost prema zvaničnim podacima ugrožena, smatra da je nedopustivo da predstavnici države ne reaguju na brojne neistine u kampanji" koja se vodi protiv nje kao što je to bio slučaj i 2002. godine.
"Takvim ćutanjem država pokazuje svu svoju nemoć, a samim tim dovodi do dodatnog ugrožavanja nečije bezbednosti. Zbog svega navedenog, nemam izbora, nego da zatražim da mi na sopstvenu odgovornost, u najkraćem mogućem roku, ukinete obezbeđenje jer je to očigledno i bio cilj cele ove kampanje", prenosi sajt B92.
Brankica Stanković ima policijsko obezbeđenje od 2009. godine kada joj je prećeno zbog serije emisija o "fudbalskoj mafiji". Insajder je u ponedeljak emitovao novu emisiju koja se bavi stanjem u vodećim fudbalskim klubovima.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je ranije danas da policija štiti sve one za koje se proceni da su ugroženi, ali da bi on bio neodgovoran kada bi javnosti saopštio informacije o bilo kojoj štićenoj ličnosti.
- Ne mogu o tome da govorim, jer time takođe ugrožavam bezbednost štićenih ljudi. Kada kažete za nekog da ima ovakav ili onakav nivo bezbednosti ili otkrijete da je nekom obezbeđenje povučeno, to neko može da iskoristi. Ne želim da govorim o detaljima obezbedjenja, ali svako kome smo postavili obezbešenje ima razlog za njega. Svako ko ima obezbeđenje u Srbiji, ima ga sa razlogom, rekao je Stefanović.
Poslednji komentari
  • rile Vreme: 06.03.2015 17:42h

    Ukidajte obavezno i njoj i Čedi!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP