Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VLASNIK VILE DS-a U KRUNSKOJ:

Branko Bob Božić: Uskoro pravim žurku u Krunskoj, zvaću i Demokrate, ne ljutim se na njih!

Autor: A.O. | 30.03.2014 - 10:04:00h | Komentara: 2

Branko-Bob Božić, vlasnik bivše vile DS-a u Krunskoj, koji je nakon 6 godina potraživanja uspeo da povrati kuću svoga oca, čuvenog pronalazača železničkih kočnica Dobrivoja Božića kaže za Telegraf da uskoro planira da u njoj napravi veliku žurku.

Krunska

Sedište DS u Krunskoj | Foto: Aleksandar Stanković

Nisu samo Naprednjaci uspeli da pobede Demokratsku stranku. Proteklih dana učinio je to i Branko-Bob Božić, barmen sa Menhetna i bivši bokser, koji je nakon 6 godina potraživanja uspeo da povrati kuću svoga oca, čuvenog pronalazača železničkih kočnica Dobrivoja Božića.
Problem je, kako kaže, bio u tome što se vila njegovog oca našla na “nezgodnom mestu” – u Krunskoj 69, na adresi bivšeg sedišta Demokratske stranke!

Branko Bob Božić

Branko Bob Božić

Prema Zakonu o restituciji, DS će moći u zgradi u Krunskoj da ostane naredne tri godine, po istoj ceni zakupa koju plaća opštini Vračar, samo što će sad morati da plaća Božićima. Iz DS jeranije saopšteno da ova stranka neće biti prepreka vraćanju vile starim vlasnicima, ali ipka, spor se razvlačio godinama.
U razgovoru za Telegraf Bob ističe kako mu nije jasno zašto se ceo proces “vukao” tako sporo, kao ni zašto je, umesto da uveliko preseljava stvari, on godinama čekao odgovor vlasti.

Neću da budem Kalimero: Đilas

Dragan Đilas | Foto: FoNet

- Kao na iglama sam čekao da vidim da li ćemo moja ćerka Vesna i ja ikada dobiti imovinu koja nam pripada – počinje priču za Telegraf Branko, koji je živeo u Njujorku, dodajući da ne razume kako je Vlada mogla da se snebiva oko povraćaja imovine čoveka poput njegovog oca, jednog od najvećih srpskih naučnika, koji se družio sa Ajnštajnom i Teslom!
- -Želja mi je da od novca koji kuća bude donosila osnujem fond sa očevim imenom, koji bi stipendirao studente – kaže Robert, i dodaje da planira da povraćaj jednog dana proslavi velikom žurkom: Prirediću ogromnu zabavu i večeru za sve prijatelje iz Srbije i Amerike. Među zvanicama će biti i moj advokat iz Srbije, Vesnina majka Aleks, sa kojom sam u dobrim odnosima, iako smo razvedeni, i svi naši rođaci, kaže Božić, dodajući da nema razloga da se na žurci ne pojave i neki ljudi iz Demokratske stranke.
Na meniju će, dodaje Bob, biti srpski specijaliteti, slušaće se srpska muzika, a gostima će se pružiti i jedinstvena prilika da razgledaju vilu njegovog oca i doskorašnje sedište Demokratske stranke.
- Moram da napomenem da su čelnici Demokratske stranke pri svakom susretu sa mnom bili krajnje učtivi, međutim čini mi se da neke stvari baš i nisu najbolje razumeli. Ipak, ne ljutim se ni na koga, i shvatam da su sva pitanja vezana za politiku generalno veoma komplikovana, naročito u Srbiji.

Branko Bob Božić

Branko Bob Božić

Božić napominje i da će ostati duže u Beogradu i iskoristiti to vreme da nauči srpski kako treba. Istu želju, kaže, ima i njegova ćerka Vesna, koja prosto obožava Beograd!
- I beogradske momke! – primećuje Bob dodajući šarmerski da to nikome ne kažemo, naročito ne njenoj majci (smeh).
Na kraju razgovora za Telegraf, Bob je istakao da je ovo bio veoma važan potez, jer je time srpska vlast pre svega dokazala da se u Srbiji poštuje zakon, i da je problem restitucije napokon postao stvar prošlosti.
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 30.03.2014 11:39h

    Не љутиш се?Да их позовеш на журку?Ел ти тамо у Америци турали нешто у пиће?Терај,бре,те мангупе из твоје куће коју су отеле комуњаре а њихови дедови или очеви.Само да оду и не треба ништа да чисте и крече.Доведи попове да окаде и ако треба и ,,истериваче ђавола,,?Ја сам их тамо први упозорио да се кренуло килаво и да није се тако договарало?Упозорио сам их да у кући се осећа огромна негативна енергија јер се битише у отетом.Сутрадан су ме искључили из ДС што је мене уууууу погодилоооо да се питам како ли сам преживеоооооо! ПС.оно о ,,истеривачима ,, несам се,бре,шалео!Ако треба да помогнем јер ђаволи несу за смејање?

  • B54 Vreme: 30.03.2014 13:00h

    Ne morate trijumfovati, nije lepo, i nije ovaj bokser i barmen "pobedio" Demokratsku stranku, nego je vlasnik bila opština Vračar (država), a DS samo zakupac ! I nemojte "patiti" za DS-om, bolje gledajte kako vaše novine da "izvučete" i da ne budu više stranačko glasilo prepodobnog PPV-a i SNS-a !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP