Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEZAKONITO DOBIO POSAO U DIPLOMATIJI

Branko Lazarević bez dana škole u ambasadore!?

Autor: S. Vojinović | 02.10.2014 - 08:05:00h | Komentara: 11

Branko Lazarević, optužen za odavanje policijskih informacija o praćenju i prisluškivanju pripadnika grupe Darka Šarića, već četiri godine radi kao diplomata u našoj ambasadi u Atini, a da za to nema nikakvih stručnih kvalifikacija, saznaje „Alo!“.

Šarićev  diplomata: Branko  Lazarević

Šarićev diplomata: Branko Lazarević | Foto: Vesna Lalić

Naš sagovornik iz Ministarstva spoljnih poslova objašnjava da Lazarević, koji je u Atini od 2010. godine, nikada nije bio nikakav konzul niti ataše, kako se po medijima spekulisalo, već je od prvog dana neprekidno u zvanju ministar savetnik, što predstavlja najviše diplomatsko zvanje ispod ambasadorskog.


Dačić: Postupićemo po zakonu!


Šef diplomatije Ivica Dačić u izjavi za „Alo!“ tvrdi da će MSP, u slučaju Branka Lazarevića, postupiti po zakonu.
- MSP i ja još nismo dobili nikakav zvaničan dopis od suda. Kada ga dobijemo, postupićemo u skladu sa zakonom i pravilima službe - kaže Dačić.

- Pošto nemamo ambasadora skoro godinu dana, on je sada još i otpravnik poslova, dakle, šef u ambasadi do dolaska novog ambasadora, što je poseban skandal. Dakle, sve je to od prvog dana potpuno nelegalno, čak i nevezano sa njegovim statusom okrivljenog ili optuženog, a sve to samo otežava situaciju - priča izvor „Alo!“. On dodaje da se uporno krije kako se on uopšte zaposlio u MSP-u, po kom članu kog zakona, da li je bilo upražnjenih mesta...

- Kad se već nekako zaposlio, kako je uopšte dobio bilo kakvo diplomatsko zvanje?! On nikad nije pre toga radio u MSP-u, nikad nije položio nijedan stručni ispit, nema diplomatsku akademiju, nije položio nijedan strani jezik, a to su sve uslovi za sva diplomatska zvanja! To znači da on nije mogao da bude ni na početničkom zvanju ataše. Međutim, kada je već nezakonito dobio zaposlenje i zvanje, pitanje je kako je poslat na službu i kako i zašto u Grčku?! Da li je to mesto bilo prazno i zašto, i da li je bilo stotine drugih kandidata koji ispunjavaju uslove za vrlo visoke kriterijume za ministra savetnika u ambasadi Srbije - otkriva sagovornik iz MSP-a. On naglašava da diplomatski skandal posebno predstavlja njegov povratak u Grčku nakon što je osumnjičen.

- Presedan je da se čovek kome je bio oduzet pasoš i zabranjen izlazak iz zemlje vrati u ambasadu u Atinu. To je sve bila predstava za javnost, jer njegov status diplomate, u zvanju ministra savetnika i šefa ambasade, odnosno otpravnika poslova, ni u jednom trenutku nije ni prekidan. On je sve vreme imao diplomatski pasoš, platu u svom rangu oko 3.000 evra, službeni automobil i vozača. Od 2013. je i otpravnik poslova i ima još veća ovlašćenja, upravlja ambasadom i ima otpravnički dodatak na osnovnu platu od oko 1.000 evra - dodaje on.
 
Poslednji komentari
  • dida dedic Vreme: 02.10.2014 10:01h

    Ma,koga briga skola...DODJITE U KOLUBARU...TAKO VELIKOG GIGANTA,VODI COVEK KOJI JE BIO U BIZNISU PECENJARA,KOJI NEMA POJMA O RUDARSTVU...TO JE TIHA JEZA,JER TOLIKO IMAMO STRUCNOG KADRA ISA DRZAVNIH FAKULTETA,A OVAMO ,PRIMAMO ONE,KOJI SU KUPILI DIPLOME,JER...KAKO GOD OKRENES ,IPAK,NA DRZAVNOM SE NESTO I NAUCI,A OVI PRIVATNI...TRLA BABA LAN...PA,POGLEDAJTE,DIREKTORA KOLUBARA USLUGE...PA TO TI JE DA PLACES,ILI DA SE SMEJES...VIDLA VILA ,U CEM NIJE BILA...DOTLE SU NAS PARTIJE DOVELE...

  • alex Vreme: 02.10.2014 10:19h

    covek je bio savetnik najvecem mafijasu,nista nije cuno ,jadino vucic jedno prica a drugo radi.

  • Dzordz Vreme: 02.10.2014 12:54h

    Moram licno priznati nisam zatecen potrebom ovakvog komentarisanja pojedinaca iz MSP-a ..Koji strucno i analiticki obrazloze koje kakva nadasve strucna misljena i koje kakve stavove ...A iza svega se kriju licni interesi , ambicije i neostvarene snove !!!Pa ovim putem i pozdravljam ovog gospodina Z.M. uz poruku pozali si ti nama slobodnoo...

  • DRAGAN Vreme: 02.10.2014 15:55h

    Čemu čuđenje,kada je sadašnji ministar inostranih poslova a bivši ministar unutrašnjih poslova I premijer Srbije(u isto vreme !?!) osoba kojoj je Miša banana kućni prijatelj I koja aferu sa koferčetom I razne druge dogodovštine objašnjava svojom navodnom "neobavestenošću",priznajući time da se nije bavio poslom za koji je bio plaćen od strane poreskih obveznika ove nesretne zemlje{kao ministar policije).Biće,valjda,konačno obavešten pre nego što svojim nečinjenjem napravi još veću štetu po interese zemlje. Nema nama boljitka dok ovi I ovakvi vode zemlju Srbiju!!!

  • Tatjana Vreme: 02.10.2014 21:21h

    Da nije bilo Darka Sarica nasa danasnja vlast, koja nije vlast od juce,ne bi se saznalo da Lazarevic nema strucne kvalifikavije za ovaj posao Pa da li je to mogice?! Ko zna koliko njih rade na visokim strucnim polozajima,a da nemaju odgovarajuce skole,ili mozda imaju kupljene diplome! To samo u nasoj drzavi moze!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP