Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DEVOJČICA NAĐENA MRTVA U PRĆILOVICI

Brat (9) ugušio
sestru (2)!?

Autor: Branko Janačković | 17.02.2013 - 17:52:00h | Komentara: 0

Dvogodišnja devojčica S. S. pronađena je mrtva u kući u romskom naselju u selu Prćilovica, kod Aleksinca, u kojoj je živela sa porodicom. Okolnosti pod kojima je dete preminulo još uvek se utvrđuju, ali preliminarni nalazi obdukcije, urađene u niškom Zavodu za sudsku medicinu, ukazuju na sumnju da je smrt nasilna i da je najverovatnije nastupila kao posledica gušenja.

Prćilovica

"Ne znam šta se desilo, dete je bilo zdravo. Tu je sedelo, na krevetu, jelo je salamu i hleb i pilo je sok", tvrdi majka Vajda Ramadani | Foto: B. Janačković

Dvogodišnja S. S. bila je sama u kući sa bratom D. S. (9), koji je izneo više verzija događaja

- U momentu tragedije, u petak oko 14 sati, devojčica se nalazila u kući sama sa starijim bratom D. S. (9). Obdukcijom je utvrđeno da nije došlo do gušenja hranom, pa se ne isključuje ni mogućnost da joj je možda on naneo fatalne povrede, mada za tako nešto trenutno nema dokaza. Policija od dečaka nije mogla da dobije objašnjenje šta se desilo jer je izneo više verzija događaja, kaže za naš list izvor blizak istrazi. Da li je do tragedije došlo slučajno, u toku igre, ili na neki drugi način, biće poznato tek po okonačnju istrage i rezultata svih analiza. D. S., koji ne može krivično da odgovara jer ima manje od 14 godina, rešenjem centra za socijalni rad u Aleksincu izmešten je iz porodice i smešten je u dom za nezbrinutu decu dok se slučaj ne rasvetli, zajedno sa drugom sestrom A. S., koja ima samo godinu dana.

Prćilovica

Sin mi je rekao da je je ćerki udario šamar i da je pala: Vajda Ramadani | Foto: B. Janačković

- Suprug je izašao da kupi da jede, a ja sam bila sam kod lekara jer sam trudna i treba da se porodim. Došli su po mene i doveli me u policiju u Aleksincu, gde sam saznala da je S. preminula. Ne znam šta se desilo, dete je bilo zdravo. Tu je sedelo, na krevetu, jelo je salamu i hleb i pilo je sok. Moj sin D. S. (9) rekao je da joj je udario šamar i da je pala. Dok sam bila u kući, nikada nije smeo da je udara, ali kada nismo bili tu možda ju je tukao - kaže majka nastradale devojčice Vajda Ramadani.
Telo devojčice na kauču u sobičku siromašne kuće u romskoj mahali pronašao je otac devojčice po povratku kući, nakon čega je odmah alarmirao Hitnu pomoć, koja je potom pozvala policiju.

- On je mislio da je još živa pa je pokušavao da je osvesti. Došla je Hitna pomoć, dali su joj i neku injekciju da pokušaju da je ožive, ali je već preminula. Očajna sam i ne prestajem da plačem jer nema moje male devojčice. Uzeli su mi i moju drugu ćerku A. S. i odveli je. Molila bih da mi je vrate. Ona je beba i još sisa, neće drugo mleko da pije. Ne znam šta ću da radim od tuge, jedino da uzmem konopac da se obesim - kaže Vajda.

Prćilovica - „regrutni centar prosjaka"
Kako saznajemo, porodica je korisnik usluga centra za socijalni rad iz Aleksinca, preko kojeg prima socijalnu pomoć, ali u ovoj ustanovi nije bilo moguće dobiti komentar vezan za ovu tragediju. Siromašno romsko naselje Prćilovica u policijskim analima godinama važi za „regrutni centar” prosjaka na jugu Srbije, čiji su pojedini stanovnici bili sumnjičeni za ovu nelegalnu rabotu i prodaju dece radi prosjačenja. Jedna šestogodišnja devojčica iz ovog sela teško je povređena kada je prošle godine propala kroz ventilacioni otvor u podzemnom prolazu u centru Niša dok joj je majka prosjačila.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP