Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROVOKATOR

Brat albanskog premijera u Srbiju ušao sa albanskim pasošem kao član stručnog štaba!

Autor: A.O. | 14.10.2014 - 23:15:00h | Komentara: 18

Orfi Rama, brat albanskog premijera Edija Rame, uhapšen je pa pušten sinoć u VIP loži stadiona Partizana: Postojala je osnovana sumnja da je baš pn organizovao i rukovodio incidentom sa albanskom zastavom posle kojeg je prekinuta fudbalska utakmica reprezentacija Srbije i Albanije, saznaje.

Zastava Velike Albanije

Zastava Velike Albanije | Foto: Marko Metlaš

Kod Rame je nađen i daljinski upravljač kojim je lično upravljao bespilotnom letelicom koja je nosila zastavu Velike Albanije.

PROVOKATOR Brat albanskog premijera napustio Srbiju: "Ja sam američki državljanin i ništa mi ne možete"

Američki državljanin Olsi Rama, brat albanskog premijera Edija Rame, koji je bio priveden sinoć u VIP loži stadiona Partizana, pušten je na slobodu, saznaje "Blic" u policiji.

Očevici su "Blicu" preneli da je Rama prilikom privođenja pokazao američki pasoš i izjavio:

- Ja sam američki državljanin i ništa mi ne možete.

Rama je bio priveden pod osnovanom sumnjom da je organizovao i rukovodio incidentom sa zastavom "velike Albanije" posle kojeg je prekinuta fudbalska utakmica reprezentacija Srbije i Albanije. Kod Rame (45) je nađen i daljinski upravljač kojim je lično upravljao bespilotnom letelicom koja je nosila zastavu.

Rama u Srbiju ušao sa albanskim pasošem

Olsi Rama (45), brat albanskog premijera Edija Rame, ušao je u Srbiju 13. oktobra u 12.15 sati i tom prilikom legitimisao se sa albanskim pasošem, saznaje "Blic". On je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" stigao zajedno sa igračima, stručnim štabom i zvaničnom delegacijom. Nakon incidenta na sinoćnoj utakmici napustio je sinoć Srbiju u 1.49 sati.

Kako "Blic" saznaje, sa Ramom su bili privedeni i ostali članovi albanske delegacije koja je sedela u VIP loži Partizanovog stadiona. I oni su pušteni na slobodu. Kako tvrdi izvor iz MUP Srbije, albanska delegacija je puštena jer "nije mogao da im se obezbedi branilac zbog štrajka advokata". Isti izvor je rekao da će tužilaštvo naknadno odlučiti kako će postupati u ovom slučaju.

Albanska delegacija je sa stadiona otišla na aerodrom "Nikola Tesla" radi čarter leta za Tiranu.

Albanska tv stanica "News24" potvrdila je da je Rama, sa još trojicom Albanaca, bio zadržan posle incidenta sa puštanjem drona sa zastavom Velike Albanije, ali da je na posletku "ukrcan u vozilo" i prebačen na aerodrom. Stanica "News24" se pozvala na izvore bliske premijeru Albanije Ediju Rami.


"Ambasador Albanije je rekao da su tri osobe zadržane i da su im proveravani pasoši Sjedinjenih Američkih Država. Pojavile su se i informacije da je zadržavanje bilo povezano sa sumnjom da je jedno od zadržanih lica krilo kod sebe daljinski upravljač za upravljanje letelicom", navodi News24.


Dodaje se da je "došlo do zabune", a da su četiri osobe posle pregovora sa srpskom policijom "puštene" i nisu uhapšene.

Prema Tanjugovim nezvaničnim informacijama, Ramu je bio priveo načelnik beogradske policije Veselin Milić.

Dron sa zastavom pušten je sa crkve u Humskoj ulici.

Olsi Rama je naučnik i od marta ove godine radi u kompaniji "Pegasus Communications sh.p.k". Prethodno je radio u "Delphinus Medical Technologies" i Institutu za borbu protiv raka Barbara En Karmanos. U SAD je došao u aprilu 1997. i poseduje američki pasoš.
 

Ko je Olsi Rama, čovek koji je želeo da izazove

NEREDE I KRVOPROLIĆE

Olsi, i još tri osobe koje su zajedno sa njim bile na fudbalskoj utakmici reprezentacija Srbije i Albanije, na putu su za Tiranu.

Olsi Rama: Na slobodi zbog štrajka advokata

Olsi Rama: Na slobodi zbog štrajka advokata

Albanska tv stanica "News24" javila je u međuvremenu da je Rama, sa još trojicom Albanaca, bio zadržan oko 40 minuta, nakon incidenta sa puštanjem drona sa zastavom Velike Albanije, ali je potom "ukrcan u vozilo" i prebačen na aerodrom.

Sa Olsi Ramom je, prema nezvaničnim informacijama Tanjuga, u VIP loži stadiona Partizan, u prisustvu načelnika beogradske policije Veselina Milića, razgovarano zbog sumnje da je organizovao i rukovodio incidentom sa albanskom zastavom, posle kojeg je utakmica prekinuta.

Poslednji komentari
  • slobodan Vreme: 15.10.2014 00:00h

    Raznu rulju godinama ugoscujemo a oni zele da nas ponize u sred Beograda.E pa nemoze vise tako,a tzv. gospoda iz Uefe je jedna mafijasko-licemerska grupica koja ce po kozna koji put biti na strani zla ,opet ce nam odvaliti kaznu i kao i uvek mi smo jedini krivci!!!C

  • Пеја Vreme: 15.10.2014 04:23h

    Још ће на крају Србија да им плати што су били приведени. Добро смо прошли не смем ни да помислим шта би нам се десило да су албанци знали колико нам је шупље обезбеђење ,уместо застава ко зна шта би нам пало на главе.На стадиону је био и председник и други функционери ово је озбиљан пропуст на коме можемо само да се замислимо, шта је све могло и може недај Боже да се догоди обичним грађанима и деци на спортским приредбама. Толике мере обезбеђења МУП,редари, па и ВС у центру вежба за параду. Страшно а ускоро нам долазе важни гости, неко би због обога требало озбиљно да одговара ИМАЛИ СМО СРЕЋЕ.

  • sinisa Vreme: 15.10.2014 07:23h

    A kudite Putina.

  • sinisa Vreme: 15.10.2014 07:40h

    Ostaviti ga sto duze u pritvoru.

  • Dobrivoje crnotravac Vreme: 15.10.2014 09:46h

    U srcu Beograda bespilotna letilica sa albanskom zastavom???!!!. Pa to nije upaljač pa da ga uneseš na stadion!!!. DA LI TO NEKi BOLESNI UM ROVARI IZNUTRA, ILI JE NEKI PLAĆENIK???! Da li bi to isto moglo da se dogodi u Tirani, sa srpskom zastavom???!. Bezbroj pitanja a odgovora niti ima, niti će ih biti... ili će ih biti samo da narodu zamažu oči... A on američki državljanin pa mu niko ništa nemože!!!???. Kada ćeš državo SRBIJO VEĆ JEDNOM DA SE UOZBILJIŠ, TJ, da budeš DRŽAVA, ILI...........

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP