Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISTI MU I OCA UBILI

Brat ubijenog policajca: Majka ovo neće preživeti! (VIDEO)

Autor: Klix.ba / Alo.rs | 28.04.2015 - 09:15:00h | Komentara: 2

Nakon sinoćnjeg napada na policijsku stanicu u Zvorniku oglasio se i brat ubijenog policajca Dragana Đurića koji kaže da su mi isti ljudi ubili i oca u ratu. Bosanski mediji prenose da je danas uhapšen Avdulah Hasanović za kojeg se sumnja da je povezan sa ovim slučajem i da se saslušava veći broj svedoka.

Zvornik

Zvornik juče | Foto: Screenshot "You tube"

Hasanović je priveden u službene prostorije SIPA-e u Tuzli, gde se nad njim vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predat Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, saopšteno je iz SIPA-e. Za njega kažu da je boravio u Siriji i da se intenzivno družio sa ubijenim napadačem Nerdinom Ibrićem. Hasanović je ranije hapšen u akciji bezbednosnih službi Damask zbog sumnje da je bio pripadnik ISIL-a. Bio je uhapšen i u septembru 2014. godine, kada i Husein Bilal Bosnić, optužen za vrbovanje i podstrekivanje na terorizam.

Zvornik, osumnjičeni terorista Avdulah Hasanović

Uhapšeni Avdulah Hasanović, Nerdinov prijatelj  | Foto: rtvbn.com

Povodom terorističkog napada u policijskoj stanici u Zvorniku koji se desio juče shodno naredbama postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, formiran je zajednički istražni tim koji čine policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-a Republike Srpske.

Zajednički istražni tim započeo je sinoć uviđaj na licu mesta, koji je završen rano jutros.

Istražni tim izvršio je pretrese objekata na dve lokacije na području opštine Zvornik s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa terorizmom.

Izvršenim uviđajnim radnjama i pretresima pronađeni su i privremeno oduzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, a i prikupljeni su tragovi na licu mesta koji će poslužiti u rasvetljavanju ovog krivičnog dela, saopšteno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu.

brat ubijenog policajca

Brat ubijenog policajca Anđelko Đurić

Brat ubijenog policajca Dragana Đurića izjavio je RTRS da su svi članovi porodice u očaju i da su njegovog brata ubili isti oni koji su i njegovog oca u prošlom ratu.

- Loše smo. Porodica je u kritičnom stanju, majka neće moći da preživi. Ja se borim, da li ću uspeti da preživim ovo sve... Šta da kažem? Oca sam izgubio u ratu izgubio sam brata sad od istih tih - rekao je neutešni Anđelko Đurić.

Kako pojedini beogradski mediji prenose, pozivajući se na pouzdane izvore,  napadač na policijsku stanicu Nerdin Ibrić došao je na mesto zločina noseći pancir. Policajca Dragana Đurića upucao je automatskom puškom kada mu je rekao da ne može da parkira svoj "golf" ispred policije. Đurić je ostao da leži u lokvi krvi, a Ibrić je utrčao u zgradu pucajući, pa su ga policajci pogodili sedam puta ali on nije pao, već je savladan tek kada ga je osmi hitac pogodio u vrat i usmrtio ga na mestu. Da je Ibrić stigao dalje od ulaza i prijavnice sigurno bi bilo više žrtava.

Policija je posle ubistva Ibrića tokom uviđaja pretresla njegov “golf 2” i u njemu pronašla drugu pušku i pištolj koji su bili napunjeni, a pretresom tela otkriveno je da su mi džepovi bili puni metaka.

Očevidac Aleksandar Petković, jedan od retkih građana koji žele da komentarišu događaj, kaže da je i dalje u šoku.

očevidac, Zvornik

Očevidac Aleksandar Petković

- Kad sam došao pred policijsku stanicu, video sam da na ulici leži mrtav čovek, ne pomera se, nisam znao šta se dešava - priča on.

Tada je iz stanice izleteo policajac Razim Mehmedović, a za njim ranjeni policajac Željko Gajić.

- On je bio sav u krvi. Izgubio sam se, jednostavno nisam znao šta se dešava. Šta će se sutra dešavati u ovom gradu kad budemo decu odveli u škole, u vrtiće? Ovo je stvarno zaprepašćenje, ne znam stvarno šta da mislim - kaže Petković.

 

Danas je u Zvorniku primetno veće obezbeđenje policijske zgrade u kojoj se desio napad, dok policijsku stanicu čuvaju službenici sa dugim cevima.

"Mere će potrajati jer nikada se ne zna šta jedna reakcija može izazvati. Mere ostaju na snazi i prisustvo Direkcije sa jedinicom za specijalnu podršku i jedinicom za intervencije ostaće vidljivo“, kazao je Mirsad Vilić direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH.
Kako portal Klix.ba nezvanično saznaje, specijalne jedinice biće pojačano raspoređene ispred ambasada Italije, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država, odnosno ispred diplomatsko-konzularnih predstavništava zemalja koje prednjače u borbi protiv međunarodnog terorizma.

Zvornik teroristički napad

Foto: Screenshot "Youtube"

Stanovnici ovog grada ne žele mnogo da govore o jučerašnjem događaju.
U Zvorniku, međutim, nije primetna posebna napetost, a pojačano prisustvo policije znatno umiruje stanovnike.

Zdravstveno stanje policajaca koji su juče ranjeni u napadu jutros je stabilno.
Portal Klix.ba javlja i da se u Zvorniku još nalazi ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Jedan policajac je ubijen, a dvojica su ranjena kada je sinoć oko 19 sati 24-godišnji Nerdin Ibrić upao u Policijsku stanicu u Zvorniku i pucao iz vatrenog oružja.

Kako je preneo RTRS, napad je, za vreme primopredaje smene, izvršio pripadnik vehabijskog pokreta, naoružan sačmarom iz koje je pucao u policajce.

Ibrić, koji je uzvikivao "Alahu egber" (Alah je veliki) ubijen je u razmeni vatre.
Poslednji komentari
  • ana Vreme: 28.04.2015 20:47h

    misli li na brata ili na policajca. Ima li policajac majku ili je iz epruvete?

  • Natasa Vreme: 29.04.2015 01:44h

    Zenska glavo, kakav ti je ovo komentar na ovako trsgicne vesti? Ima majku, procitaj nesto dalje od naslova. I ne rugaj se.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP