Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR U PROBLEMU

Bratislav Gašić u dugovima do guše!

Autor: Maja Keranović | 15.04.2015 - 20:00:00h | Komentara: 6

Ministar odbrane Bratislav Gašić u ozbiljnim je problemima ne samo zato što su mu se generali zavadili, već i zbog toga što mu je privatni biznis u teškoj finansijskoj dubiozi! Naime, firme koje su u njegovom vlasništvu ili su u blokadi ili u stečaju!

Pare nisu problem,  para nema:  Bratislav  Gašić

Pare nisu problem, para nema: Bratislav Gašić | Foto: Vesna Lalić

Tako je preduzeće za proizvodnju, promet i usluge “Saco doo”, čija je delatnost prerada čaja i kafe, a koje je, prema podacima Agencije za privredne registre (APR), 100 odsto u vlasništvu Bratislava Gašića, u blokadi već 1.096 dana za iznos od 23.900.255,94 dinara!

Ministar je, doduše, u martu prošle godine preneo upravljačka prava na Dejana Miladinovića do prestanka javne funkcije, što ne menja mnogo činjenice. A one kažu da je Gašićeva prezadužena firma “Saco doo” vlasnik preduzeća za promet i usluge “Avia-Saco” i televizije “Plus” koje su takođe do guše u problemima. Prva je u stečaju, dok je račun televizije u blokadi 1.096 dana za iznos od 3.028.238,14 dinara!

I dok ministar grca u dugovima, ostalim članovima njegove porodice ne ide tako loše. “ADD production” je 100 odsto u vlasništvu Gašićeve supruge Irene Gašić, a zanimljivo je da je firma registrovana na istoj adresi na kojoj i televizija “Plus”. Posao ne ide loše ni ministrovom sinu Vladanu Gašiću, vlasniku preduzeća “Zona plus” iz Niša koje se bavi proizvodnjom kinematografskih dela i televizijskog programa. Dobro posluje i Gašićev brat Boban, vlasnik firme “BG produkt”, jer mu firme nisu ni u stečaju, ali ni u blokadi. Firma “BG produkt” bavi se, inače, proizvodnjom kakaoa, čokolade i konditorskih proizvoda. Ogranak te firme je “Tenis kafe” za usluge posluživanja i pripremanja pića.

Na kraju, Kruševljani ne moraju da brinu o tome hoće li dobiti crkvu čije su temelje udarili Gašići, jer je za razliku od samog ministra, ostatak porodice dovoljno je solventan! Naime, izgradnju crkve će finansirati i njegov rođeni brat Boban, a prvi čovek Ministarstva odbrane je najavio izgradnju još jedne crkve u Kruševcu. Dakle, nema brige, biće para za svetinje...

Gašić za „Alo!“: Ne dugujem ni dinara državi, niti radnicima


Sa ministrom Bratislavom Gašićem juče smo se nakratko čuli, i to pred njegov put u Moskvu, gde predvodi delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na 4. konferenciji o međunarodnoj bezbednosti.
- Ni dinara ne dugujem državi ni radnicima, a stečaj i blokada nastali su zbog spora koji čeka sudski epilog. Imam sva dokumenta i priznanice, koji ukazuju da ovo što govorim jeste tačno i nemam problem da to stavim na uvid - kratko je kazao Gašić i uputio nas na svog pravnog zastupnika koji je trebalo da objasni detalje spora koji ministar već godinama vodi sa svojim nekadašnjim poslovnim partnerima, a koji su ga, kako navodi, oštetili u poslu ne ispunivši ugovorom propisane obaveze. Sa njegovim zastupnikom, nažalost, nismo uspeli da stupimo u kontakt jer je bio nedostupan.

Poslednji komentari
  • bot Vreme: 15.04.2015 20:48h

    pa kao ce sad zaduzbinu zavrsiti verovatno ce uslediti smanjivanje nekog prihoda ili plata penzija a bonusa i raznih privilegija nece

  • Urban Kan Vreme: 15.04.2015 21:36h

    Pa neka se telepromtuje u poztivan bilans!

  • info Vreme: 15.04.2015 21:50h

    takav covek da bude ministar odbrane !!!!ma bitno je da je vucic posten...

  • miroslav Vreme: 16.04.2015 08:03h

    teleiskompromituje........

  • nesa Vreme: 16.04.2015 14:32h

    to nije nista novo sve iole malo vece firme od obucara su pod kreditima i ne posluju pozitivno.zive samo na kreditima.ali ipak se ne odricu svoih dzipova i luksuznih vozila.i dalje se nadaju nekom cudu i da ce se izvuci iz propasti.ako mi ne verujete pitajte gazdu neke malo vece firme.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP