Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

U KRALJEVU OPSADNO STANJE ZBOG DEJVIS KUPA

Briju taksiste zbog Noleta

Autor: Nenad Božović | 27.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 6

Kako se približava veliki sportski događaj, teniski okršaj Srbije i Hrvatske u Dejvis kupu, od 6. do 8. marta, u Kraljevu su inspekcijske kontrole sve oštrije, a građani sve zbunjeniji, ali i uplašeni od kazni koje idu do 5.000 dinara.

Ovi će da se naplaćaju kazni...

Ovi će da se naplaćaju kazni... | Foto: N. Božović

Komunalni policajci inspektori prvi su počeli da kontrolišu kako je uređen grad, kako bi sve doterali pod konac. Stabla i bandere u strogom centru grada već su očišćeni od umrlica i oglasa, vlasnici lokala su upozoreni da ne smeju na fasadama imati oglasnih poruka, ali i da njihovi izlozi moraju biti prikladni i osvetljeni. Stanari zgrada su takođe pod budnim okom komunalne policije, kako zbog uređenja zelenih površina oko njih, tako i zbog izgleda terasa.


- Čula sam da će komunalci da kažnjavaju stanare koji drže kace sa kupusom. Ja je nemam gde, pa nek me kazne – reče nam jedna starija gospođa sa terase u Olge Milutinović.

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: Tanjug


Slobodan Radaković, načelnik Komunalne policije u Kraljevu kaže da terase koje gledaju na ulice moraju da budu čiste i da su takvi propisi.

- Ne radimo mi to samo zbog Dejvis kupa, iako jesmo znatno pojačali kontrole, već je to naš redovan posao. Stari ormari, vitrine i burad se ne smeju videti na terasama. Takođe, ni šporet na kojem se kuva ručak ili roštilj. Na terasi može stajati samo cveće, i to ako je adekvatno pričvršćeno. Za nepoštovanje propisa kazne su od 2.000 do 5.000 dinara – objašnjava načelnik.

Već počeli da  se sprdaju: Nole i Jeca osvanuli na Tviteru

Već počeli da se sprdaju: Nole i Jeca osvanuli na Tviteru


Na sastanku koji je pre par dana održan sa gradonačelnikom Kraljeva, prisustvovali su načelnici svih inspekcija u Kraljevu, i svi su izneli svoje planove kontrole i rada. Tako se između ostalog moglo čuti da će se taksisti i njihova vozila posebno kontrolisati, a to znači da će vozači morati da budu obrijani i lepo obučeni, a njihova vozila mirišljava i čista!

Radnici „Zoohigijene“ su već počeli da skupljaju pse lutalice po gradu i da ih smeštaju u azil, dok ne prođe Dejvis kup. Danijela Jović iz Društva za zaštitu životinja „Spaske“ kaže da su napušteni svi psi koji su živeli na ulicama prebačeni u prihvatilište čiji je kapacitet oko 50 pasa, a sada ih tamo živi preko 100!
Poslednji komentari
  • kraljevcanka Vreme: 27.02.2015 23:07h

    pored navedenog obavesteni smo da tih dana nece saobracati autobusi lokalnog prevoznika Autotransport i da ce stici par Lastinih. Zar samo tih par dana treba da se stidimo i krijemo svoju svakodnevicu....bedu i uzas... Pa i gradska pijaca nece raditi tih dana. Bruka.....

  • Vlada Vreme: 28.02.2015 00:07h

    Pa zar ne bi to trebalo biti normalno stanje u jednom gadu? Zasto sarkazam u tekstu, ako je Devis kup prilika da se Srbija malo uljudi, zasto ne.

  • ana Vreme: 28.02.2015 01:23h

    i treba

  • sasa Vreme: 28.02.2015 07:25h

    a kada ja kazem da taj Nole mnogo smara vi mi lupate minuse,izvolite sada lupajte

  • Sonja Vreme: 28.02.2015 19:04h

    Vlado,da to bi trebalo biti normalno stanje u jednom gradu,ali mi Kraljevcani odlicno znamo da to kod nas nije tako i da ce posle ovog dogadjaja ponovo biti sve po starom,jer nase komunalce ne interesuje ni djubre po ulicama,ni zelene povrsine koje se unistavaju,niti autobusi,u koje kada treba da udjes prvo se prekrstis i pomolis.Zato se mi Kraljevcani ovih dana osecamo bedno,jer oni koji treba da ovaj posao rade uvek ne rade.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP