Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DAČIĆ NI OVE GODINE NIJE POSETIO GROB OSNIVAČA SVOJE PARTIJE

Brisel preči
od Slobe!

Autor: M. Dakić, Agencije | 11.03.2013 - 17:12:00h | Komentara: 2

Na sedmu godišnjicu smrti Slobodana Miloševića, njegov naslednik na čelu SPS-a Ivica Dačić danas putuje u Brisel, gde će zajedno sa Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem u razgovoru sa vođstvom Evropske unije pokušati da nađe rešenje za Kosovo i Metohiju. Koincidencija ili ne, tek Dačić tako ni ove godine neće biti u Srbiji da poseti grob svog političkog oca, koji je preminuo u Hagu 2006. godine.

Ivica Dačić

Službeno odsutan svakog 11. marta: Ivica Dačić | Foto: FoNet

Dačić se u mimohodu pod lipom u Požarevcu poslednji put pojavio 2007. godine. Od tada svaki put bi imao neodložnog posla ili unapred
isplanirani put u inostranstvo

Dačić se u mimohodu pod lipom u Požarevcu poslednji put pojavio 2007. godine. Od tada svaki put bi imao neodložnog posla ili unapred isplanirani put. Tako je prošle godine zapucao u Nemačku, a ove ide put Brisela.
 
- Idemo svi da bi se videlo državno jedinstvo i želimo da s najvišim zvaničnicima Evropske unije razgovaramo o evrointegracijama i Kosovu - poručio je premijer pred put. Nova nova runda dijaloga Beograd-Priština je zakazana u Briselu za 20. mart, a Evropska komisija i Ketrin Ešton 16. aprila treba Savetu ministara Evropske unije da podnesu izveštaj o napretku Srbije u evropskim reformama i „opipljivom i postojanom napretku u odnosima sa Prištinom“. S njim će na sastanak s Ketrin Ešton ovoga puta krenuti i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i vicepremijer Aleksandar Vučić, da zajednički pokušaju da nađu rešenje za zastoj u pregovorima oko formiranja zajednice srpskih opština na KiM.
  • Ivica Dačić | Foto:
  • Ivica Dačić | Foto:
  • Ivica Dačić | Foto:
  • Ivica Dačić | Foto:
  • Ivica Dačić | Foto:
Zanimljivo je da otklon koji poslednjih šest godina Ivica Dačić pravi sa politikom, likom i delom Slobodana Miloševića nije sprečio lidera socijalista da u poslednjoj izbornoj kampanji neštedimice rasipa Miloševićeve krilatice.
Tako je iz Sremske Mitrovice uoči đurđevdanskih izbora sevnulo ono čuveno Slobino „malo morgen“, na plakatima su se crvenele petokrake, mitinzi su počinjali poznatim pozdravom „drugovi i drugarice“, a nedavno nas je mali Sloba podsetio i da nismo banana republika.

Mrka i Vulin verni!
Prošle godine grob Slobodana Miloševića pohodili su lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, delegacija Srpske radikalne stranke sa Draganom Todorovićem na čelu i nezaobilazni Slobin đak Milutin Mrkonjić. ž

Proverava se  isplativost  projekta: Milutin  Mrkonjić

Milutin Mrkonjić | Foto: FoNet - Zoran Mrđa

Kako smo saznali, on ni ove godine neće propustiti priliku da se pokloni pod lipom. Vulin, koji je u međuvremenu ušao u Vladu Srbije i postao direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, juče je potvrdio da će odati počast Miloševiću u Požarevcu.

Jedva se izvukao sa Kosova - Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin | Foto: FoNet

- Naravno da idem - kratko nam je rekao lider Pokreta socijalista.

 

Obeleženo sedam godina od smrti Slobodana Miloševića 

Sedma godišnjica smrti bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića obeležena je danas, a vence na njegov grob u Pozarevcu položile su porodica, delegacije Srpske radikalne stranke (SRS) i Udruženja "Sloboda", kao i brojni
gražani.

Grob je obišao i bliski saradnik Miloševića, aktuelni ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić, koji je izrazio nadu da će uskoro jedan od beogradskih bulevara poneti ime Slobodana Miloševića.

Delegaciju radikala predvodili su potpredsednici stranke Vjerica
Radeta i Zoran Krasić.

Grob Slobodana Miloševića

Srpski radikali na grobu Slobodana Miloševića | Foto: Svetislav Mirković

Radikali su ocenili da je Milošević "ubijen" u Haškom tribunalu gde mu je suđeno za zločine na prostoru bivše Jugoslavije.

Delegaciju "Slobode" je predvodio predsednik Udruženja Uroš Šuvaković koji je ocenio da je Milošević bio "veliki državnik, lider svetskog formata, kojim se Srbija ponosi".

Na grobu u Požarevcu bio je direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Grob Slobodana Miloševića

Grob Slobodana Miloševića u Požarevcu | Foto: Svetislav Mirković

Prepodne su u Požarevac autobusima iz Srbije i Crne Gore stizali građani koji su želeli da odaju počast Miloševiću.

Na pomen Miloševiću su, kao i svake godine, taksijem iz Podgorice došle dve žene s velikom fotografijom Slobodana Miloševića preko koje je bio crni flor i tekst: "Heroj" dok ih je taksi čekao za povratak u Crnu Goru.

Posetiocima je deljen bedž s tekstom "Slobodan Milošević, heroj Srbije".

Ove godine bilo je primetno manje autobusa kojima su građani došli na grob Slobodana Miloševića.

Ivica Dačić

Slobodan Milošević

Milošević je umro 11. marta 2006. godine od infarkta u svojoj ćeliji u pritvoru Haškog tribunala tokom sudjenja za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti na Kosovu i u Hrvatskoj, i za genocid u Bosni i Hercegovini.

Pošto gradske i državne vlasti nisu dale dozvole koje su tražili porodica i visoki funkcioneri Socijalističke partije Srbije da se Milošević sahrani u Beogradu uz državne počasti, sahranjen je u dvorištu porodične kuće svoje supruge Mirjane Marković u Požarevcu.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 11.03.2013 19:19h

    ja jos verujem da ziv tito,a i sloba mi sumnjiv!

  • Бобан Милетић Бабпси Vreme: 11.03.2013 23:21h

    Nisu svi političari loši. Neki zaista dobro lažu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP