Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OGORČENI

Brodarevo ima zubara samo povremeno!

Autor: B92 | 18.10.2014 - 21:53:00h | Komentara: 0

Građani Brodareva ogorčeni su jer osnovne lekarske preglede ne mogu da obave u svojoj varoši, pa moraju da idu čak do Prijepolja, što ih košta oko 1000 dinara.

Brodarevo

Brodarevo | Foto: Wikipedia

Udruženje žena “Ekspanzija” iz Brodareva protestovalo je u više navrata zbog, kako kažu, neodgovornog odnosa lokalnih vlasti Prijepolja prema jednom od najvećih naseljenih mesta u opštini, na granici sa Crnom Gorom.
"Lokalna samouprava nam ne omogućava adekvatnu medicinsku zaštitu, jer naš Dom zdravlja nema ginekološku ambulantu, zubar povremeno obavlja poslove, a sve je zapušteno, pa smo se mi iz udruženja nekoliko puta angažovali na čišćenju i uređivanju dvorišta ove ustanove. Do Brodareva još uvek nije stigla pijaća voda, vodovodni sistem se gradi godinama, a Ulica 29. novembra je sedam godina raskopana", rekla je Tanjugu predsednica tog udruženja Menka Kašić.
Prema njenim rečima, sve to ugorožava bezbednost žitelja.
Kašić navodi da su građani Brodareva nebrojeno puta pisali peticije i prijepoljskoj lokalnoj samoupravi upućivali molbe da pomognu u rešavanju gorućih problema.
Ona smatra da su najodgovorniji za ovakvo stanje predstavnici partije Rasima Ljajića, za koje je glasao veliki broj građana - Hanka Hajdarević i Esad Hodžić, koji su se, kako kaže, oglušili o sve molbe i zahteve tog udruženja.
"Nama deca ne mogu normalno da odu do igrališta, narod se stalno iseljava, a za osnovne lekarske preglede mora se ići čak do Prijepolja, što ih košta najmanje po 1.000 dinara”, ističe Kašićeva.
Ovo udruženje je, pored uređenja i čišćenja svog mesta, organizovalo i više dobrotvornih akcija prikupljanja pomoći za poplavljena područja, zajedno sa NVO "Prijatelji Brodareva".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP