Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KORISTE TUĐU NESREĆU

BRUKA: Gumene čizme koje su 1.700 dinara prodaju za 3.200! (FOTO)

Autor: P. Vujanac | 16.05.2014 - 14:14:00h | Komentara: 1

Špekulanti koriste tuđu nesreću i gumene čizme koje koštaju 1.700, prodaju za 3.200 dinara! Ova uznemirujuća informacija se pojavila na društvenim mrežama, ali u valjevskim trgovinama, koje prodaju tu vrstu obuće, kažu da one nisu skuplje od te cene i da ako je bilo prodaje gumenih čizama po duplo višoj ceni, da je reč o nelegalnoj prodaji.

Čizme

Foto: P. Vujanac

Na ulazu u staru valjevsku čaršiju Tešnjar, u radnji gde se prodaje program kompanije „Tigar“, gumene čizme koštaju 1.750 dinara par i po toj ceni, kako priča vlasnik Dragan Petrović, prodaju se već duže vreme.

- Tome što je u ovakvoj situaciji i nesreći čizme prodavao duplo skuplje, pa ja ne znam šta bih uradio! Pa kakav smo to narod, bre? Jesam u sredu i četvrtak prodao više pari, oko 30 do 40 dnevno, ali su kupovali ljudi kojima su domovi poplavljeni, najviše par ili dva. Niko nije pazario „na veliko“ pa da se posumnja da je preprodavao posle po višoj ceni. Bar kod mene takvi kupci nisu ulazili. Pre ovog potopa, inače, danima ili nedeljama čak niko, sem seljaka, nije kupovao gumene čizme – rezigniran je Petrović dok pokazuje cenu na čizmama koja je, kako kaže, izbledela koliko dugo stoje i čekaju kupca.

U poljoprivrednim apotekama na ulazu u staru zelenu pijacu, koje gumene čizme prodaju i za 100 dinara manje, takođe kažu da je ta cena već mesecima u nazad i da nikakvog poskupljenja nije bilo zbog poplave, iako je bila povećana tražnja. Na pitanje o eventualnoj pojavi špekulanata sležu ramenima i odgovaraju da nisu čuli, „a ako ih i ima to su pojedinci a ne radnje, jer se niko ko legalno radi ne bi u ovoj situaciji usudio da se igra sa živcima ljudi“.

Čizme

Foto: P. Vujanac

Pouzdani prodavci sa buvlje pijace, međutim, za „Alo“ tvrde su u čevrtak u blizini te tržnice videli „jednog tipa“ koji nosi nekoliko pari gumenih čizama i nudi ih na prodaju za 3.000 dinara.

- Verovatno je pomislio da, pošto su inspekcije bile zauzete odbranom od poplave, može da ućari. Neke kolege su ga vrlo brzo oterale, a da li se neko „upecao“ i od njega pazario ne znamo – kažu oni.
 
Poslednji komentari
  • Pokvaren narod i Bog Vreme: 16.05.2014 16:37h

    I Bog kaznjava pokvaren narod.Umesto da je pok.Djindjic uzeo kintu od pokvarenjaka koji su se obogatili za vreme Milosevica, pa sad ovaj Bogomoljac, sto uspija ustima kadagovori, onaj odozgo sve to naplati,a vi se kao cudite sto su ovi digli cenu cizama, i hrana je poskupela, pokvaren narod....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP