Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POTVRĐENO PISANJE ALO!

Bubalo se pogubio dok su ga hapsili!

Autor: E. A. | 14.06.2013 - 23:05:00h | Komentara: 6

Bivši ministar privrede Predrag Bubalo uhapšen je juče oko 14.30 u svom stanu na Novom Beogradu i prema našim saznanjima iz vrha policije, nije pružao otpor, ali je delovao prilično izgubljeno.

Predrag Bubalo

Predrag Bubalo | Foto: Aleksandar Stanković

Ovaj kadar Demokratske stranke Srbije priveden je zbog zloupotreba u privatizaciji „Luke Beograd“, a u istoj akciji “palo” je još sedam osoba. Kako je “Alo!” prvi najavio, policija je uhapsila Bubala u okviru istrage o „Luci Beograd“ zbog koje je vlasnik „Delte“ Miroslav Mišković već u pritvoru, a biznismen Milan Beko saslušavan kao građanin.


Treći ministar u Vučićevoj mreži


Bubalo je drugi bivši ministar koga je počistila Vučićeva antikorupcijska metla. Prethodni ministar poljoprivrede Saša Dragin u pritvoru je već sedam meseci, i to zbog slučaja “Azotara”, a protiv još jednog dojučerašnjeg ministra, Olivera Dulića podignuta je optužnica zbog “Nube”.

- Kada smo mu pokucali na vrata, on je otvorio i nije bio iznenađen. U stanu nije bio sam i nije pružao nikakav otpor. Bio je pomalo zbunjen kako da se organizuje i da pođe s nama. Dva sata je zadržan u policiji, a onda smo ga prebacili u zgradu Specijalnog suda kod tužioca za organizovani kriminal - ispričao nam je izvor blizak Radnoj grupi Uprave kriminalističke policije.

Osim njega, uhapšeni su i nekadašnji direktor Agencije za privatizaciju Miodrag Đorđević, bivši izvršni direktor Agencije za privatizaciju Goran Mrđa, bivši direktor Centra za tržište kapitala u Agenciji za privatizaciju Aleksej Misailović, bivši direktor Akcijskog fonda Srbije Aleksandar Gračanac, bivša direktorka Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasmina Dragutinović, bivša direktorka „Luke Beograd“ Miroslava Drobac i bivši finansijski direktor „Luke Beograd“ Dušan Kosovac.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja oštetili budžet za najmanje 5,7 miliona evra. „Luka Beograd“ je 2005, tokom mandata prve vlade Vojislava Koštunice, prodata firmi “Vorld fin” iz Luksemburga, čiji su vlasnici Mišković i Beko. U vezi s ovim poslovima Bubalo je u januaru saslušan u policiji, s obzirom na to da je tada bio ministar privrede i privatizacije. Bubalo je inače član DSS-a od 2002. godine.

Zbog sumnje da su tokom 2005. u nezakonitom postupku preuzimanja akcija „Luke Beograd“ državi naneli štetu od najmanje 21 milion evra Savet za borbu protiv korupcije je još 14. maja 2010. podneo krivičnu prijavu protiv 17 osoba, među kojima je bio Bubalo, ali i Beko. Savet je ranije upozoravao i da je sve što se dešavalo u načinu prodaje „Luke Beograd“ upućivalo na korupciju velikih razmera i da su tom transakcijom oštećeni ne samo budžet Srbije i bivši akcionari, već i svi poreski obveznici, jer je ona obavljena tako što je uzeta stara knjigodstvena vrednost, dva i po puta manja od aktuelne.

Kako je rekao Bubalov branilac Zoran Ateljević, bivši ministar se tereti da je zloupotrebio službeni položaj, jer je navodno propustio da vrši nadzor prilikom prodaje akcija „Luke Beograd“, koje su prodate za manju vrednost nego što je ekonomska. Advokat je istakao da se Bubalo ne tereti za korupciju, nego za nečinjenje.

Bubalo je sinoć saslušan, a kako je izjavio njegov advokat, bivši ministar je negirao sve navode iz krivične prijave.Potvrđeno pisanje „Alo!“

Potvrđeno pisanje „Alo!“

Poslednji komentari
  • Stevan Banaćanski Vreme: 15.06.2013 00:04h

    Mi podržavamo angažovanje tajnog agenta Trivan dotkor Dragana protekta rotari preljubnici, da radi za Luku Beograd i za njihove ljude. Trivan je radio kao član Demokratske stranke, koja je protiv prodaje Luke ovima koji su je kupili, jer su demokrate imali svoje kupce, ali Bubalo je Luku porodao ovima koji su je kupili, pa je agent Trivan radio za demokarte i za te njihove lučke kupce. Trivan je dokazani agent iz tv serije preljubnici sa Karamelu.

  • alek Vreme: 15.06.2013 10:03h

    Tempirano hapsenje da bi lakse prosla predaja Kosova .naivno ..i na kraju nece biti nista .

  • TOMISLAV Vreme: 15.06.2013 10:14h

    A ko se ne bi pogubio?

  • gacikus Vreme: 15.06.2013 14:06h

    ne bi onaj koji nije krao

  • Anastasija Vreme: 15.06.2013 15:39h

    Dabogda izbori bili svake godine, pa se hapsili međusopno do poslednjeg!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP