Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STRAŠNO

Bujice pomerile minska polja

Autor: Mondo | 19.05.2014 - 15:03:00h | Komentara: 0

Centar za uklanjanje mina BiH upozorava stanovništvo da su vodene bujice i klizišta pomerili pojedina minska polja i odneli znakove koji upozoravaju na opasnost od mina.

Poplave širom Srbije

Iz BHMAK-a saopšteno je da je reka Krivaja u Olovu odnela minske oznake sa obeleženih minski sumnjivih područja, dok su se na području Bosanske Krupe mine pokazale na jednom klizištu, gde su timovi BHMAK-a izvrišli obeležavanje minskim oznakama.
Na području opštine Visoko, kod plinske stanice u Semizovcu, stavljena je oznaka za neeksplodirana ubojita sredstva (NUS), kao i na mestu gde se rijeka Lubina uliva u reku Bosnu.
Timovi BHMAK-a su na terenu u Olovu i Visokom, da bi obnovili minske oznake.
Svi operativni timovi Centra prisutni su na poplavljenim područjima gde se voda povukla, s ciljem prikupljanja informacija o promenama granica minski sumnjive površine koje su prouzrokovale vodene bujice i klizišta.
"Traži se međunarodna pomoć na dodatnoj opremi i satelitskim snimcima aktuelnog stanja u BiH, a u toku je uspostavljanje saradnje sa centrima za deminiranje iz Hrvatske i Srbije, oko formiranja specijalnog kriznog tima na nivou regije, za krizna područja", ističe se u saopštenju.
Iz BHMAK-a apeluju na građane poplavljenih područja i područja pogođenih klizištima da dostave ovom centru i civilnim zaštitama u BiH informacije ukoliko uoče minsko-eksplozivna sredstva i da ih ne diraju.
Građani se mole da, do dolaska stručnih timova za deminiranje, privremenim oznakama obeleže lokaciju na kojoj se nalaze minsko-eksplozivna sredstva.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP