Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

"KORIDORI SKLOPILI UGOVOR SA TRI KAFANE OD 550.000 DINARA

Butkice ispod sača na račun preduzeća!

Autor: R. Ćoralić | 15.02.2015 - 20:00:00h | Komentara: 3

Javno preduzeće „Koridori Srbije“ potrošiće na kafane više od pola miliona dinara, i to u jeku mera štednje i stezanja kaiša. Naime, „Koridori“ su krajem decembra, kako je objavljeno na sajtu ovog preduzeća, zaključili ugovore sa tri ugostiteljska objekta, ukupne vrednosti 550.000 dinara bez PDV. Ugovori su sklopljeni sa po jednim restoranom u Niškoj Banji, Vranju i u Beogradu.

Tesna koža

Donesi prvo jedno aperitiv piće, onda voz... ma, donesi sve!

Ugovorena vrednost sa kafanom iz Niške Banje, za usluge restorana i posluživanja hrane, kako je navedeno u sporazumu, iznosi 130.000 dinara (bez PDV), koliko i sa kafanom iz Vranja. Za razliku od njih, prestonički restoran zaradiće i više nego dvostruko, odnosno 290.000.

Javni poziv za ugostiteljske usluge raspisan je u novembru, a ugovori su sklopljeni 25. decembra, i to u jeku priče o gašenju preduzeća „Koridori“ i njihovom pripajanju „Putevima Srbije“. U sporazumima se ne navodi nikakav rok, ali se napominje da ugovori važe do realizacije maksimalne vrednosti, kao i da „Koridori“ zadržavaju pravo da ne realizuju u potpunosti ugovorenu vrednost, ukoliko za tim ne bude postojala potreba.

Ni reči o krkanluku
Međutim, u „Koridorima Srbije“ ni posle pet dana pošto smo im poslali pitanja o tome šta sve podrazumevaju te ugostiteljske usluge, kome su one namenjene i da li su već realizovane, nismo uspeli da dobijemo zvanične odgovore. „Pitanja su prosleđena direktoru“, rečeno nam je u tom preduzeću.


Takođe, zanimljivo je i to da je na ovaj tender stigla samo po jedna ponuda iz pomenutih gradova, koje su i prošle na ovom javnom nadmetanju.

Sudeći prema izboru kafana očigledno je da u ovom preduzeću preferiraju etno-stil, a prema rečima kafedžija, omiljeni su im domaći specijaliteti, posebno jela ispod sača i to butkice, teletina... uz šta naravno najbolje leže i domaća rakijica.

Tesna koža

Nećemo valjda da štedimo u ovakvim situacijama

- Obično dođe njih 3-4, ali nisu skoro svraćali. Ne znam da li su to neki direktori ili ne, ali putari u uniformama nikada nisu dolazili kod nas - rečeno nam je u jednoj od ovih kafana. I u ostalim restoranima nam je potvrđeno da kod njih ne svraćaju putari u uniformama.

Nišlije najjeftinije
Ponuda kafane iz Niške Banje iznosila je 36.883,33, ali je ugovor sa „Koridorima“ sklopljen na 130.000, pa se ne zna da li se ta ponuda odnosi samo na jedan meni ili više njih, niti šta on podrazumeva. Za razliku od Nišlija, Vranjanci su bili nešto skuplji, pa je tako njihova ponuda iznosila 60.374,47 dinara, ali je i sa njima ugovorena vrednost od 130.000. Prestonički restoran je konkurisao sa 158.374,17 a sklopio ugovor na 290.000. Sve ugovorene vrednosti su bez PDV.

Poslednji komentari
  • nasmejani Vreme: 16.02.2015 05:03h

    Molim vas pre nego sto nesto ovako objavite da se informisete u koje svrse je izvrseno ugovranje i da je ovo ishrana inzenjera, tehnicara i ostalig osoblja koji su na terenu i prate radove na izgradnji pojedinih deonica... Putari i radnici nisu zaposleni u Koridorima pa ni ne mogu da imaju ishranu na njihov racun... Mozda vi novinari mozete da zivite od zlobe, zavisti , senzacionalizma, ali mi inzenjreri moramo ponekad i da jedemo...

  • Trz Brzomud Vreme: 16.02.2015 08:08h

    Mora da je direktor replika Šojića. A narod nek skapava, važno je da sačevi rade.

  • mali gradjevinac Vreme: 16.02.2015 10:36h

    Kamo sreće da je Šojić! Diplomirani konobar zna sve tajne ugostiteljstva, savladava ih odlično u Red Shoes-u, a konobare iz restorana zapošljava u Koridorima. Znaju oni vrlo dobro kako se grade putevi i pri tome deli bakšiš!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP