Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KO NAJVIŠE ŠTEDI?

Čačak među najmanje zaduženim gradovima

Autor: Tanjug | 19.02.2015 - 14:08:00h | Komentara: 0

Prema rečima predsednika Skupštine Čačka, Veljka Milanovića, taj grad je među najmanje kreditno zaduženim loklanim samoupravama.

Čačak

Čačak | Foto: Vladimir Nikitović

 - Od Ministarstva finansija smo dobili odobrenje za zaduživanje do 1,1 milijarde dinara, što pokazuje da smo do sada na racionalan način trošili sredstva i da smo među najmanje kreditno zaduženim lokalnim samoupravama, budući da smo budžetom planirali kredit do 140 miliona - rekao je danas Tanjugu predsednik skupštine grada Čačka, Veljko Negovanović uoči sednice gradskog parlamenta.

Pred odbornicima naći će se i predlog o kreditnom zaduživanju za ovu godinu, a budžetom je planiran iznos do 140 miliona dinara kako bi se završile započete i realizovale planirane investicije u ovoj godini. Grad, kako je rekao, ima obavezu da završi 12 učionica i fiskulturnu salu u školi u Mrčajevcima.

 - Nakon donošenja odluke biće raspisan tender na koji se javljaju banke, a grad će sklopiti ugovor sa onom koja bude dala najpovoljnije uslove - kaže Negovanović.

On je rekao da je Čačak zbog investicije u Mrčajvcima aplicirao za sredstva kod Ministarstva prosvete, a ukoliko novac bude opredeljen za taj iznos će biti umanjeno kreditno zaduženje. Pored toga, novac od kreditnog zauženja, trebalo bi da se iskoristi i za započet objekat azila za napuštene životinje u Milićevcima.

On je napomenuo da će prva tačka dnevnog reda biti poveravanje direktnog televizijskog prenosa po konkursu, a njih će raditi lokalna televizija Galaksija i regionalna TV Telemark, kao što je i do sada bila praksa.

 - Potom će uslediti predlog o utvrđivanju doprinosa za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, što je vremenski ograničeno do 1. marta po novom Zakonu o planiranju i izgradnji - rekao je predsednik.

On je napomenuo da lokalne samouprave moraju da utvrde taj doprinos za naredni period, a iznosi su višestruko smanjeni kada je u pitanju ta naknada.
Negovanović je naglasio da je veoma bitno usvajanje Akcionog plana zapošljavanja za 2015. godinu, što je treća tačka dnevnog reda, nakon čega će ta odluka biti prosleđena na saglasnost NSŽ.

 - Onoliko koliko opredeli lokalna samouprava, toliko bi trebalo da da i NSŽ. Prošle godine zbog teške finansijske situacije nismo dobili ni dinara po tim programima, ove za NSŽ je predviđen određen iznos, a nadam se da će to biti jednako sumi iz gradskog budžeta - ocenio je predsednik Skupštine grada.

On je podsetio da je Čačak začetnik ovog poduhvata, za 2015. je iz lokalne kase planirano 30 miliona dinara što bi uz republička sredstva omogućilo mnogim Čačanima da dobiju šansu da se zaposle.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP