Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DA LI JE MOGUĆE?!

Čačanski sud presudio: Mora da ubije psa jer previše laje?!

Autor: Životinje.rs | 08.07.2013 - 10:30:00h | Komentara: 9

Nakon što je sud u Čačku doneo odluku u korist tužitelja, Zlatana Mijačić (vlasnica tuženog psa) uložila je žalbu koja je na žalost odbijena. Njen pas osuđen je na izbacivanje na ulicu ili čak eutanaziju, jer kako kažu “osetlljive” komšije, laje.

Pas

Psa osudili da umre jer previše laje (ilustracija)


Gradsko veće odbacilo je žalbu na Rešenje inspektora za zaštitu životne sredine Gradske uprave za inspekcijski nadzor grada Čačka od 26. novembra 2012. godine kao neblagovremenu.
Inače, u svojoj tužbi Mijačićeva navodi da u stambenoj zgradi drži psa rase ovčarski pulin, starog 4 godine i jednog sijamskog mačka starog 13 godina, a da navodi iz rešenja da pas laje po ceo dan i celu noć nisu tačni.
- Pas laje kada komšija baca petarde ili kada na moja vrata dođu nepoznate osobe. On čuva moju majku i mene od manijaka koji ulaze u zgradu, viču i lupaju. On je naš zaštitnik – navodi Zlatana ističući da je pas čipovan, redovno vakcinisan i da poseduje sve potvrde (pasoš).
Kako odluka nalaže, pas bi morao biti premešten na drugu lokaciju ili čak biti uspavan, kako ne bi “narušavao javni red i mir”.
- Ja niti mogu, niti bi po Zakonu o dobrobiti bilo ispravno, da psa pustim negde da luta, niti da ga eutanaziram. Pas je zdrav i istreniran, socijalizovan i poslušan.Trudiću se da lavež svedem na najmanju moguću meru, na lavež upozorenja, prekidajući ga komandom koju moj pas sluša. Osim toga, ja nisam napravila nikakvo prihvatilište kod Medicine rada, kako u rešenju stoji. Na tom velikom prostoru ima nekoliko pasa, koje su vlasnici nekažnjeno odbacili. Ti psi su sada čipovani, vakcinisani i sterilisani, pod veterinarskim su nadzorom i brane teritoriju od drugih pasa. Oni su socijalizovani i nisu opasni po ljude – dodaje ona.
Poslednji komentari
  • Orvel Vreme: 08.07.2013 10:50h

    Cacak je izgleda pun onih koji sto pre zele da zaborave da su iz opanaka dosli.Pun je 'osetljivih" komsija ali i ljudi u pravosudju koji ujutro mrze sebe a popodne celi svet.

  • јadranin Vreme: 08.07.2013 11:19h

    Tom tužitelju treba objasniti pošto očigledno nezna, da pas nezna da priča već ume da laje. Šta će nekom pas koji ne laje.A i ovi u Čačku iu gradske uprave su prilično "pametni" kada su naložili da pas bude pušten na ulicu ne bi li domašio kakvo dete ne daj bože, a posle toga vlasnik ode u zatvor jer psa pudtio na ulicu.Oas je čipovan i registrovan i lako se nađe čiji je. mnogo sam gluposti čuo u životu ali ovakvu još nisam.

  • Ljubitelj zivotinja Vreme: 08.07.2013 12:41h

    Boze sacuvaj! Ovo moze samo u ovoj nasoj zemlji bezakonja i kriminala! Nije dosta sto se psi pate po ulicama, gladni i iznemogli jer drzava ne resava te probleme, vec i da se vlasnicki psi ubiju jer laju.!!! Smeta komsijama! Sto se te komsije ne uspavaju?eutanaziraju! Po cemu je zivot jedne kuce manje vredan od njihovog? Ljige! Prljave ljige! Ziveo pas!

  • Vuk Vreme: 08.07.2013 12:53h

    Sramno delo!!!!! Moja komsinica vise laje od bilo kog psa, pa sramni sude donesi presudu da komsinicu uspavate!!!!!!!!!!!!!!!!!!! K...c bi ga ja uspavala!

  • Ana Vreme: 08.07.2013 12:55h

    Pas im smeta sto laje? A ne smetaju vam pokvareni ljudi??? I to je neko sudstvo koje ne osudjuje prave krivce vec se igra sa glupostima-prvo osudjuju macke, a sad psi ne smeju da laju jer komsija ima osetljive usi! Bruka!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP