Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LIDER SOCIJALDEMOKRATA ZABRINUT NAKON INCIDENATA

Čanak: Ako Dačić hitno ne zaštiti Novosađane, biće odgovoran za svakog koji nastrada!

Autor: FoNet | 10.07.2013 - 19:35:00h | Komentara: 3

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak zatražio je danas od ministra policije Ivice Dačića da preduzme "hitne mere" i garantuje bezbednost građanima Novog Sada i njihovoj deci, a povodom današnje, najnovije pucnjave u kojoj je teško ranjen jedan mladić iz Sremskih Karlovaca.

Batalio varjaču - Nenad Čanak

Nenad Čanak | Foto: Nebojša Marković

"Ukoliko hitno ne preduzme takve mere, nećemo videti razlog zbog kojeg bi ostao na funkciji ministra policije. U tom slučaju, LSV će ga smatrati lično odgovornim za svakog gradjanina Novog Sada koji strada u nekom od učestalih mafijaških obračuna", naveo je Čanak u saopštenju za javnost.
Podsetio je da je u Novom Sadu za nepunih godinu dana zabeleženo nekoliko pucnjava kod škola i obdaništa, što je bio slučaj i sa današnjom, koja se desila nedaleko od dečjeg igrališta i osnovne škole.
"U gradu za koji još nije u stanju da obezbedi 80, od neophodnih više stotina policajaca, ministar je pre samo tri nedelje slavio Dan i slavu policije i jedina poruka je bila da je Novi Sad - u Srbiji. U tom istom Novom Sadu, MUP već tri i po godine nije našao za shodno da imenuje načelnika policije", naveo je Čanak.
On je ponovio zahtev svoje stranke da bude formirana Policijska uprava za Vojvodinu, koja bi, kako je ocenio, omogućila decentralizaciju i bolju organizaciju rada policije.
"Država je dužna da obezbedi sigurnost svih građana. Tražimo pravdu za Novi Sad, i celu Vojvodinu. Novosađani, kao ni gradjani drugih gradova i opština Vojvodine, nisu gradjani drugog reda. Za porez i račune koje uredno plaćaju ovoj državi zaslužuju da mirno i bezbedno izađu na ulicu", poručio je Čanak.
I Gradski odbor Demokratske stranke (DS) apelovao je danas na nadležne da hitno reše problem bezbednosti u gradu i ocenio da na ulicama Novog Sada više niko nije bezbedan.
"Pozivamo, po ko zna koji put, nadležne da napokon imenuju načelnika policije i pomognu Policijsku upravu u Novom Sadu većim brojem policajaca i neophodnom opremom", naveo je DS u saopštenju za javnost.
Direktor policije Milorad Veljović izjavio je u junu da je "napisao predlog" za novog načelnika policije u Novom Sadu i tada izrazio uverenje da će glavni grad Vojvodine dobiti načelnika "do kraja juna", čim ministar policije Ivica Dačić stavi svoj potpis na odluku.
U Novom Sadu već više od tri godine vršilac dužnosti načelnika policije je Stevan Krstić.
Poslednji komentari
  • NESA STUKA Vreme: 10.07.2013 21:42h

    KO je ucestvovao u VB,KO je pevao sa KARLEUSOM, KO je hteo da vesa na TERAZIJAMA, KO je razbijao tablu RTS, KO je vozo sanke motorne po N.S., KO je vadio pistolj na SALASU, KO je tukao po RESTORANIMA , KO je navodno pijan branio SPONZORUSE...... gospodine CANAK. TI SI IM BIO PRIMER, UZOR I IDOL.....?

  • Vojvođanka Vreme: 10.07.2013 22:43h

    Saopštenja nisu dovoljna, oni (Dačić i ostali) na to ne reaguju. Mora da postoji drugi način da se Novom Sadu vrati mir a Vojvodini veća samostalnost.

  • Mili Vreme: 10.07.2013 23:20h

    Ovo je smešno i žalosno! Čanak poziva da se zaustavi nasilje, a sam je vinovnik nasilja i kafanskih tuča i još nije dobio sudsku presudu za to! E pa stvarno, ovo mi dođe onako Ekremovski! Kakav cinizam!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP