Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODBEGLI BIZNISMEN STANKO SUBOTIĆ U DILU SA SRPSKOM POLICIJOM

Cane opleo po
tajkunima, pa otišao na skijanje!

Autor: S. Vojinović - A. Dimitrovska | 24.02.2013 - 16:51:00h | Komentara: 2

Stanko Subotić Cane, biznismen sa Interpolove poternice, osuđen za višemilionski šverc cigareta, mesecima sarađuje sa policijom u istrazi protiv dvojice srpskih biznismena umešanih u neke od 24 sporne privatizacije u Srbiji, saznaje ekskluzivno „Alo!“. Subotić je do sada u više navrata preko posrednika policiji pružio informacije o sumnjivom poslovanju ovih moćnih tajkuna.

„Subotić je preko posrednika dva, tri puta do sada pružio informacije u vezi sa nekom od spornih privatizacija u Srbiji. Te informacije za sada nisu od velike pomoći, ali je najavio da će pružiti još dokaza“, kaže izvor „Alo!“ iz vrha srpske policije.

Cane Subotić

Cane Subotić

Međutim, niko od nadležnih juče nije želeo da otkrije da li ovom saradnjom Subotić kupuje povlašćeni status pred srpskim pravosuđem, koje ga je nepravosnažno osudilo na šest godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe koja je sredinom devedesetih švercovala cigarete, čime je država oštećena za više od 30 miliona evra.

Prozivao državni vrh

Stanko Subotić se u septembru 2011. godine, nekoliko dana pred izricanje presude za šverc duvana, sa nepoznate lokacije novinarima obratio putem video-linka. Tada je optužio ceo državni vrh od 2000. godine naovamo da „stoji iza sudskog procesa“, predstavljajući se kao žrtva političkih interesa i kao osoba protiv koje se vodi montiran proces.

Subotić je, kako smo saznali, trenutno na skijanju u Švajcarskoj, a njegov branilac Radosav Tadić za „Alo!“ kaže i da mu nije poznato da Subotić ima bilo kakve kontakte sa policijom.

„Prvi put čujem za to. On od početka u potpunosti negira umešanost u šverc cigareta, tako da nikada nije ni tražio nagodbu s tužilaštvom“, objašnjava Tadić i dodaje da bi Apelacioni sud vrlo brzo trebalo da saopšti odluku o žalbama na presudu.

Subotić je nepravosnažno osuđen na šest godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe koja je sredinom devedesetih švercovala cigarete, čime je država oštećena za više od 30 miliona evra. Osuđen je u odsustvu pošto je za njim po nalogu suda 2007. godine raspisana poternica Interpola.

"Lice sa poternice": Stanko Subotić Cane

Iako je „lice sa poternice“, Subotić slobodno živi u Švajcarskoj, čiji krivični zakon ne poznaje krivično delo zloupotrebe službenog položaja u sopstvenoj firmi, za koje se Subotić tereti u Srbiji, i tamo ne može da bude uhapšen.

Poslednji komentari
  • Nema dila Vreme: 24.02.2013 17:36h

    Nema dila sa dilerima. To bi bila greska vlasti da dopusti.

  • pop Vreme: 24.02.2013 23:19h

    Pa on je i uhapsio Miskovica sa kojim je u velikoj svadi zbog nekih 50 mil.evra od novosti.Neku lovu je izgleda dao i sns kako rece Dejan Andus i bi smenjen sa tv-e.Sada ce biti aboliran i glavni svedok protiv tajkuna koji smetaju njemu i jos nekome.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP