Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODLOŽENO SUĐENJE DRAGIŠI BINIĆU

Ceca nije došla na suđenje kumu!

Autor: D. Ć. | 18.12.2013 - 09:45:00h | Komentara: 1

Suđenje nekadašnjim funkcionerima fudbalskog kluba "Obilić" Dragiši Biniću i Jovanu Dimitrijeviću, zbog optužbi za nezakonitu prodaju fudbalera tog kluba Milana Obradovića "Lokomotivi" iz Moskve, odloženo je danas za 18. februar iduće godine jer se na suđenju u Višem sudu u Beogradu nije pojavio okrivljeni Dimitrijević, kao i svedoci pevačica Svetlana Ceca Ražnatović i njena Sestra Lidija Ocokoljić.

Svetlana Ražnatović Ceca

Svetlana Ražnatović Ceca | Foto: Rajko Ristić

Sudija Slađana Marković je saopštila da je okrivkljeni Dimitrijević obavestio sud da je bolestan, da ima srčane probleme jer ima ugrađene stentove, zbog čega ne može da dođe.
Sudija je saopšila da su Ražnatovićeva i njena sestra primile pozive i naredila da se ponovo pozovu na sledeći pretres.
Cecu je za svedoka predložio njen kum Binić.
Sudija Slađana Marković je danas uručila preciziranu optužnicu Biniću za koju se tereti za zloupotrebu položaja za koju je maksimalna zaprećena kazna, umesto dosadašnjih 12, sada 10 godina zatvora.
Binić je ranije izjavio da on ne tereti Svetlanu Ražnatović, jer za to nema razloga i podsetio da ni ona njega nije teretila.
Biniću se na teret stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja, a Dimitrijeviću da mu je u tome pomogao.
Binić i Dimitrijević našli su se na optužnici iz marta 2011. godine, zajedno sa nekadašnjom predsednicom FK "Obilić" Svetlanom Ražnatović i njenom sestrom Lidijom Ocokoljić, ali su one u međuvremenu priznale krivicu, pa su izbrisane iz precizirane optužnice iz jula ove godine.

Dragiša Binić

Dragiša Binić

 
Sestre su prihvatile kaznu od godinu dana, odnosno šest meseci kućnog zatvora, koju su u međuvremenu odslužile, a ostalo im je da plate još pola miliona evra, od milion i po koliko su kažnjene zbog nezakonite prodaje 11 fudbalera "Obilića".
Binić i Dmitrijević se terete da su moskovskoj "Lokomotivi" prodali Obradovića za tri miliona dolara, a da pritom ništa od tih sredstava nije uplaćeno na račun kluba.
To su, kako se sumnja, radili po nalozima vlasnice FK "Obilić" Svetlane Ražnatović, kao odgovorna lica u klubu, pa su 2. jula 2001. godine u Moskvi zaključili su ugovor sa predstavnicima "Lokomotive" o prodaji Obradovića.
Milion dolara je uplaćeno na račun privatnog preduzeća u Bijeljini, a zatim je novac predat vlasnici kluba na ruke. Ostatak je išao preko više privatnih računa u Belgiji (Brisel), Letoniji (Riga), Španiji (Marbelj i Palma de Majorka), Švajcarskoj (Ženeva i Lugano) i u SAD (Njujork), sumnja tužilaštvo.
 
Poslednji komentari
  • digital Vreme: 18.12.2013 10:45h

    Da li one mnoge hiljade razdraganih mladih osoba, koje u transu pevaju i skandiraju svom idolu, imaju pojma da se nalaze ispred ovejanog kriminalca? I ako imaju, da li im je to uopšte važno?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP