Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POLITIČAR I ALPINISTKINJA SPREMAJU POHOD

Čeda i Nina osvajaju K2!

Autor: Damira Ramadani | 04.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Alpinistkinja Kristina Nina Ađanin i Čedomir Jovanović, lider LDP-a, počeli su sa pripremama za osvajanje drugog najvišeg vrha na svetu, čuvenog K2. Kako „Alo!“ saznaje, ovaj poduhvat je u planu tokom 2016. godine.

Čedomir Jovanović, lider LDP-a

Čedomir Jovanović, lider LDP-a

Nina Ađanin, dospela je u žižu javnosti pre dve godine kada je preživela masakr na Himalajima. Ona je bila deo planinarske ekspedicije koja se pripremala da osvoji Nanga Parbat, „planinu užasa“ na pakistanskoj strani Himalaja. Pukom srećom je preživela krvavi pir Talibana koji su, na samo 500 metara udaljenosti od kampa u kojem se nalazila, pobili 11 članova planinarske ekspedicije i opljačkali kamp.

Preživela krvavi pir talibana: Nina Ađanin

Preživela krvavi pir talibana: Nina Ađanin

U vreme napada bila je na samo nekoliko stotina metara iznad mesta zločina. Na dan masakra deo njenog tima pripremao je najtežu trasu uspona, a ostali članovi ekspedicije odmarali su se u bazi. Ova hrabra alpinistkinja osvajala je najviše vrhove sveta, a osvojila je i Denali, poznatu kao najhladniju planinu. Tom prilikom je pomogla u spasavanju alpinista za šta je dobila orden časti rendžerske stanice Aljaske.

Čedin kamp  na Himalajima

Čedin kamp na Himalajima


Ninin prijatelj političar Čedomir Jovanović je poznat po tome da se već duže vreme bavi i ekstremnim sportovima: ronjenjem, alpinizmom, paraglajdingom, ekstremnim skijanjem i padobranstvom. Više puta je zadobijao ozbiljne povrede, pa je zbog toga imao nekoliko ponovljenih operacija. Osvajanje K2 je zajednički cilj Nine i Jovanovića. Nina se tokom ove godine udala i u intervju koji je dala priznala je svoje planove vezane za osvajanje K2.

- Sa mojim prijateljem Čedom Jovanovićem, kujem neki plan oko K2, da se poslažu kockice i da se od ovih silnih zemljotresa u Himalajima tlo malo slegne - rekla je tada alpinistkinja.

Puca na  visoko:  Jovanović

Puca na visoko: Jovanović


K2 se nalazi na granici Pakistana i Kine, u lancu Karakorum, delu lanca Himalaja. S nadmorskom visinom od 8.611 metar, posle Mont Everesta druga je najviša planina na svetu. Smatra se jednom od najtežih i najopasnijih planina za alpinističke uspone, poznata je i kao Divlja planina zbog toga što je druga po stopi smrtnosti među penjačima na planinama višim od 8.000 metara. Od četvorice alpinista koji se popne na vrh, jedan pogine.
Poslednji komentari
  • BgBoy Vreme: 04.06.2015 18:03h

    De li su mu one pocepane starke sa demonstracija? A zna čedica zašto se borio za promene, promenilo mu se u životu lepo on uživa, a isto tako većini u Srbiji se promenilo ali na gore! Kojom formulom si čedice došao do velikog novca, nije li kriminal u pitanju??

  • Amater Vreme: 04.06.2015 18:33h

    Eto sanse da ga vise moje oci nevide.Neka na vrhu napravi logor i da se nespusta vise svrha.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP