Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRIČAJ SRPSKI DA TE CEO SVET RAZUME

Čeda osvojio K2 uz pomoć Noleta!

Autor: P. A. | 10.06.2013 - 15:37:00h | Komentara: 12

Pošto je veliki fan Novaka Đokovića, pakistanski general pomogao Jovanovićevu ekspediciju

Čedomir Jovanović i zvanično postao umetnik

Čedomir Jovanović je zabeležio fotoaparatom ovo proputovanje, a nedavno i otvorio izložbu na tu temu | Foto: Zoran Ilić

Najbolji srpski teniser Novak Đoković zaslužan je i što je Čedomir Jovanović, lider LDP-a, uspešno osvojio K2, drugi najviši planinski vrh na svetu posle Mont Everesta! Sa visinom od 8.611 metara, ovaj vrh na planinskom vencu Karakorum u Pakistanu smatra se i najopasnijom za alpinističke uspone jer je svaki četvrti alpinista koji se penjao na njen vrh smrtno stradao!

Novak Đoković

Novak  | Foto: FoNet / EPA

 Pored odlične fizičke i psihičke pripremljenosti, Čedomir Jovanović zahvalnost za uspešno osvajanje K2 duguje i Đokoviću jer mu je, kako saznajemo, pominjanje Đokovićevog imena obezbedilo kompletnu logističku podršku pakistanske vojske! Jovanović je, naime, na osvajanje K2 krenuo u mešovitoj ekipi, s njim su bili alpinisti iz Rusije, Francuske, Azerbejdžana... Kada su, tokom uspona, stigli do pakistanske vojne baze, gde su zatražili kratki predah, komandant baze upitao ih je odakle dolaze. Jovanovićevi saputnici su pomenuli svoje zemlje, na šta ovaj general nije posebno reagovao, ali kad je iz Čedinih usta čuo reč Srbija, naprosto se oduševio!
- Srbistan!? Đoković! - uzviknuo je general i počeo pred Jovanovićem da nabraja sve Đokovićeve uspehe, prenosi sagovornik „Alo!“ blizak Jovanoviću. Pomenuti general navodno zna rezultate svih Novakovih mečeva godinama unazad. Upitao je Jovanovića da li poznaje Đokovića lično, na šta mu je Čeda odgovorio da je Novak njegov komšija u Beogradu.
General se oduševio, pozvao svoje potčinjene i naredio im da Čedi i njegovoj ekipi obezbede svu logističku podršku, pratnju, a na raspolaganje im je stavio i jedan helikopter pakistanske vojske. Zauzvrat nije hteo ništa da primi, ponavljajući da je to sve za „prijatelje iz Srbistana” i Đokovića.
Čedomir Jovanović otvorio je u petak uveče prodajnu izložbu fotografija koje je načinio tokom uspona na K2. Sav prihod od prodaje Jovanović će pokloniti planinarskom klubu „Mosor” iz Niša kako bi pomogao njihov uspon na najviši vrh Evrope, ruski Elbrus, visok 5.642 metra.

Na redu Južni pol!
Samo nekoliko meseci nakon što je osvojio Karakorum, Jovanović se sprema za novu dramatičnu ekspediciju. Već na jesen sa prijateljima s kojima se penjao i na K2 krenuće u osvajanje Južnog pola.
 


 

Poslednji komentari
  • zoran Vreme: 10.06.2013 18:05h

    Ceda ima ..da za razliku od drugih politicara!Svaka cast na osvojenom vrhu K2!

  • Ana Vreme: 10.06.2013 18:59h

    Kod nas se kaze: Ne kiti se tudjim perjem Cedo! I odakle mu pare da ide u ove avanture u siromasnoj Srbiji?

  • R292 Vreme: 10.06.2013 21:30h

    @ Ana On je narodni poslanik u skupštini republike Srbije i poseduje privatnu fIrmu. Svakako da može da priušti za sebe ovu, a i svaku drugu avanturu. Ti kada se budeš popela na K2 pričaj o tome, a do tada pokri se ušima jer si smešna sa svojim glupim komentarom.

  • Mladen Vreme: 10.06.2013 21:34h

    Godwin-Austen je zaista jedan od najtezih vrhova za osvajanje, zbog oblika zemlje postoji trac de je visi od Everesta, tako da zaista ... svaka cast, veliki uspeh

  • Alpinista Vreme: 10.06.2013 21:41h

    Kakva laz!!!!! Prvo, ekspedicije traju (K2) od dva meseca pa navise! Posto se Ceda pojavljuje cesto za mikrofonom, kada je to stigao da izvere K2? Mislio sam da je bajka o njegovom penjanju na Akonkagvu u avgustu prosle godine (kad je vrhunac zime u J. Americi) bila dovoljna laz, ali ovo je vrh.... da ne kazem K2 ....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP