Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ADRENALIN DŽANKI

Čeda reskirao život na Prokletijama! (EKSKLUZIVNI FOTO)

Autor: Ivana Kljajić | 28.09.2013 - 20:24:00h | Komentara: 14

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović iskoristio je kratki predah u skupštinskim aktivnostima i prošle nedelje je bukvalno na jedan dan skoknuo do Prokletija samo da bi uživao u kanjoningu, novom sportu namenjenom ljubiteljima ekstremnog!

Zabrana „Alo!“ je došao u posed ekskluzivnih fotografija koje je osmočlana srpska ekspedicija u kojoj je bio i Čeda napravila u pohodu po vrletima Prokletija.

Već je ukrotio K2, Akonkagvu i Mon Blan, a sad se sprema za Južni pol

Već je ukrotio K2, Akonkagvu i Mon Blan, a sad se sprema za Južni pol

 - Čim je čuo za ekstremni kanjoning, Čeda je postao njegov veliki poklonik. U Pakistan može da ode možda jednom godišnje, a kanjoning može da upražnjava prilično često i ima nekoliko omiljenih lokacija u Srbiji za to. S nekoliko ortaka se začas dogovori, krenu kasno noću, stignu na odredište rano ujutro i ceo dan uživaju u savladavanju najnepristupačnijih planinskih predela. Tako je bilo i prošle nedelje. Otišao je na Prokletije a da niko nije uspeo da provali da ga nema. Vratio se svakodnevnim obavezama kao da se samo nekoliko sati pre toga nije verao uz konopac. Ali, navikli smo već na tako nešto od njega - priča naš izvor iz LDP-a blizak Jovanoviću.

Jovanović na „usponu smrti“

Jovanović na „usponu smrti“

 S obzirom na to da iza sebe ima već pozamašan spisak osvojenih terena i vrhova, lider LDP-a se, kako svedoče njegovi prijatelji, prilično brzo i lako snašao u kanjoningu - avanturističkoj disciplini koja podrazumeva prolazak kroz kanjone u podnožju planina, probijanje kroz netaknutu prirodu, savladavanje prirodnih prepreka poput vodopada, kaskada, prirodnih bazena...

Ima li ko veći?  Biceps: Čeda  vežba svaki dan

Ima li ko veći? Biceps: Čeda vežba svaki dan

 Pošto cilj pohoda na Prokletije nije bio osvajanje vrha, Čeda i družina morali su da pokažu pre svega veštine hodanja i tehnike otpenjavanja, penjanja, spuštanja niz uže, pešačenja po eksponiranom terenu ili vodenom toku, provlačenja kroz uske procepe, skakanja u vodu i plivanja.

Jovanović se od  Skupštine odmara  na Prokletijama

Jovanović se od Skupštine odmara na Prokletijama

Divlji planinski gorostas

Planinski gorostasni masivi Prokletija pružaju se na području Crne Gore, Kosova i Albanije i poznati su po kristalno čistim planinskim rekama i jezerima, divljim i gotovo sasvim neistraženim područjima i izrazito strmim krečnjačkim liticama. Ovaj najnepristupačniji planinski predeo na Balkanu zbog svih tih surovih odlika predstavlja idealno mesto za sledbenike ekstremnog kanjoninga. Većina vrhova Prokletija viša je od 2.400 metara nadmorske visine, a među najlepšima i gotovo netaknutim su oni u albanskom delu. Ovaj planinski sistem Evrope diči se i najvećim brojem glečera, koji su svuda ostavili svoje oštre tragove.

Za njega strah ne važi, on  mora sve  da proba...

Za njega strah ne važi, on mora sve da proba...

 
Na redu Južni pol

Iako ekspedicija na Prokletije nije deo priprema za neku ozbiljniju „ekstremnu destinaciju“, kakvih je poslednjih godina nanizao, Čedomir Jovanović planira da, prema našim saznanjima, uskoro osvoji i Južni pol. Lider LDP-a predstavio se nedavno javnosti Srbije i u ulozi fotografa i izložio je svoje fotografije s ovogodišnje ekspedicije na Karakorumu u Pakistanu, kada je osvojio i čuveni K2 (8.611 metara), inače drugi najviši planinski vrh na svetu. Osim Karakoruma, Čeda je letos „ukrotio“ i Akonkagvu (6.962 metra) u Andima, a u planinarski podvig ubeležen mu je i Mon Blan, najviši vrh Alpa i Zapadne Evrope, od 4.807 metara nadmorske visine.
Poslednji komentari
  • Nikola Vreme: 28.09.2013 20:30h

    Šta vredi kada je budala?

  • Markus Vreme: 28.09.2013 20:49h

    Bem ti sva kvalitetna uža! pih!

  • pusica Vreme: 28.09.2013 21:38h

    čeda je predivan, nova srpska gay ikona....ljubio bi se s njim

  • silvy Vreme: 28.09.2013 21:55h

    i briga nas za cedu kad se napljackao moze da se setka a i da je izgubio ne bi bila neka steta za nas sem za njegovu porodicu

  • zoran Vreme: 28.09.2013 22:16h

    Pa mnogo me zabole da ne kazem sta, sta on radi u slobodnom vremenu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP