Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PAVLE MEDENICA IZ SUBOTICE ZATRAŽIO POMOĆ MINISTARKE MIHAJLOVIĆ

Čeka dozvolu za gradnju 47 godina!

Autor: M. Popadić | 25.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Pavle Medenica iz Subotice je 1968. godine predao zahtev za građevinsku dozvolu i ona je ubrzo i izdata, ali je on do danas nije dobio. Medenica je za 47 godina podneo desetine molbi, zahteva, tužbi lokalnim, pokrajinskim i republičkim ustanovama, ali ni pored rešenja Vrhovnog suda Vojvodine iz 1980. nikada nije dobio građevinsku dozvolu za motel na Paliću, koji je iz inata ipak počeo da gradi.

Slučaj za Ginisa:  Pavle Medenica

Slučaj za Ginisa: Pavle Medenica | Foto: Biljana Vučković

Na predstavku Ministarstvu građevine da dozvolu za izgradnju kuće-motela na Paliću čeka od subotičke opštine već punih 47. godina reagovao je ministarkin kabinet i hitno zatražio svu dokumentaciju kako bi se greška, ako je do nje namerno došlo, što pre ispravila.


- Sekretar u ministarstvu zatražio je da odmah dostavim dokumentaciju i ja sam poslao ono što sam imao i sačuvao, a ostalo mi jedva oko kilogram dokumenata, iz kojih je vidljivo da mi je neposredno posle podnošenja zahteva javljeno da dođem i preuzmem građevinsku dozvolu, ali je ja praktično nikada nisam dobio u ruke - kaže Medenica.

Prema njegovim rečima, telefonom mu je javljeno da je dozvola odobrena i on je iz Hrvatske, gde je tada službeno boravio, javio da se otpočne sa gradnjom kuće-motela na placu na Paliću. Kada je posle desetak dana došao da preuzme dozvolu, saznao je da je resorni načelnik premešten u Novi Sad, a novopostavljeni mu je dozvolu pocepao. Od tada je prošlo 47 godina. U Ministarstvu građevinarstva, kako saznajemo, Medenici spremaju odgovor povodom prestavke koja je, ako je sve tačno što Medenica piše, po svemu jedinstvena u svetu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP