Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČAČAK

Cela porodica osuđena za zelenašenje

Autor: Kurir | 03.11.2014 - 14:55:00h | Komentara: 0

Marijo Simović osduđen je na četiri godine i sedam meseci zatvora zbog više iznuda, zelenašenja, nedozovljene trgovine i pranja novca njegova majka Svetlana osuđena je na 10 meseci kućnog pritvora uz elektronski nadzor, a otac Ilija na osam meseci, oboje zbog pranja novca.

Čačak

Čačak | Foto: Vladimir Nikitović

Viši sud u Čačku osudio je danas automehaničara i vlasnika firme "Rio maks" iz tog grada Marija Simovića (34) na četiri godine i sedam meseci zatvora zbog više iznuda, zelenašenja, nedozovljene trgovine i pranja novca.
Simovićeva majka Svetlana osuđena je na 10 meseci kućnog pritvora uz elektronski nadzor, a otac Ilija na osam meseci, oboje zbog pranja novca.
U toku je poseban sudski postupak koji je pokrenuo Viši sud za oduzimanje imovine Simovićima koja je stečena nedozovljenom trgovinom i pranjem novca.
Postupak se vodi za tri kuće, tri stana u centru Čačka, dva lokala, 59 ari zemlje u okolini grada, pet putničkih automobila i firme. Sud je utvrdio da je Mario Simović bez ovlašćenja kupovao vozila i 10 automobila registrovao na ime svoje majke i poznanike, pozajmljivao veće svote deviza uz mesečnu kamatu od 10 odsto, a kada dužnici nisu mogli da isplate kamatu i vrate novac on im je oduzimao imovinu.
On je osuđen zbog pranja novca pribavljenog nedozvoljenom tgovinom i zelenašenjem, pošto je obavio konverziju imovine kroz vozila, stanove i zemljišta u ukupnoj vrednosti od 35,5 miliona dinara. Njegova majka Svetla osuđena je zbog konverzije imovine vredne 6,6 miliona dinara, jer je kupila na svoje ime kuću i lokal iako je znala da imovina potiče od krivičnih dela njenog sina.
Ilija Simović osuđen je jer je na nagovor sina zaključio interni ugovor sa jednim poljoprivrednim proizvođačem o kupovini njegovih šest parcela ukupne površine 59 ari, po ceni od 250.000 evra.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP