Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SONJA BISERKO:

Cela srpska istorija je velika laž!

Autor: Ekipa Alo! | 29.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 4

Sonja Biserko, predsednica Helsinškog odbora Srbije, izjavila je za časopis “Vijenac”, koji izdaje Matica hrvatska, da je cela srpska istorija “jedna velika laž”.

Sonja Biserko

Sonja Biserko | Foto: Vladislav Mitić

- Srbija nema pravog pristupa delu istorije koji se odnosi na Otomansku imperiju. Iz nepoznavanja činjenica stvoren je mit o Kosovu, o srpskom herojstvu i nebeskom carstvu. Cela srpska istorija jedna je velika laž - bez pardona je rekla Sonja Biserko u opsežnom intervjuu za taj časopis. Ona je još jednom ponovila da su se Srbi spremali za rat protiv Hrvata još od Titove smrti.


- Inače, Pravni fakultet u Beogradu bio je jedan od stubova velikosrpskog projekta, tu su definisani svi Miloševićevi politički poduhvati, odatle se počelo govoriti o pravu Srba na pobunu, negirale su se postojeće jugoslovenske republike, njihovi argumenti korišćeni su u tekstovima objavljivanima u “Književnoj reči” i brojnim publikacijama, novinama i knjigama. I Memorandum SANU-a jedan je od tih dokumenata. Svi su oni tvrdili da treba reorganizovati Jugoslaviju, s tim da bi Srbi uzeli i zaokružili svoju etničku teritoriju - naglasila je Sonja Biserko.
Ona se osvrnula i na govor ministra Aleksandra Vulina u Jadovnu označivši ga kao “Vučićev megafon”.

- Može li Srbija očekivati normalizaciju odnosa s Hrvatskom ako Gotovinu proglašava ustašom, Stepinca ustaškim vikarom i svaku hrvatsku državu NDH-om? To znači da je svaki Hrvat ustaša - zaključila je Sonja Biserko.
Poslednji komentari
  • Željka Miladić Vreme: 29.07.2015 09:16h

    .............Može li Hrvatska očekivati normalizaciju ????????????????????????Šta ste vi gos.Sonja učili o istoriji (historiji) u osnovnoj-srednjoj školi ???????????????

  • osmoskolka Vreme: 29.07.2015 09:22h

    Ne učite deco škole raspitajte se kod ove zene kako se bez skole drži govor u UN.

  • Aleksandar Vreme: 29.07.2015 10:25h

    Sto davno rece Vuk Draskovic nije svaki Hrvat ustasa, ali su sve ustase bili Hrvati (cak i muslimani u ustasama su za sebe govorili da su Hrvati). I sta je tu netacno?

  • tika Vreme: 29.07.2015 10:50h

    Ha ha.. mi za razliku od nekih naroda imamo kulturu i bogat jezik koji traje već vekovima, za razliku od nekih koji zadnjih 20 godina pokušavaju izmisliti istoriju jezik i kulturu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP