Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SNAŠLI SE

Celo selo se ilegalno priključilo na struju!

Autor: Mondo.rs | 04.12.2013 - 12:04:00h | Komentara: 6

Ceo zaselak od 29 kuća u Grošnici kod Kragujevca ne plaća struju. Sami kupili bandere i ilegalno se priključili na struju. Neki ne plaćaju račune 14 godina.

Struja, bandere

Ilustracija | Foto: Dimitrije Goll

Kragujevačka Elektrošumadija otkrila je u naselju Grošnica da čitav jedan zaselak od 29 kuća godinama uopšte ne plaća struju.
Meštani su se na svoju ruku priključili na mrežu, a takva situacija traje već dugo - neki struju ne plaćaju i po 14 godina.
Domaćini su uradili svoju, nelegalnu elektromrežu, postavili bandere i razvukli kablove.
"Elektrošumadija" im je isključila struju i podnela krivične prijave, a oni se ponovo uključili.
Nebojša Obradović, direktor te kompanije objašnjava da su nelegalnu mrežu otkrili kada se ispostavilo da iz jedne trafostanice u Grošnici mnogo struje nekud odlazi, a nigde se registruje.
- Šokirali smo se. Nikome nije palo napamet da mreža, stubovi i instalacije nisu naši. Oni se nisu priključili na trafostanicu, nego su presreli izvode od legalnih potrošača. Sa te naše legalne mreže nastavili su svoju, kupili bandere i razvukli kablove do kuća. Sve smo ih isključili, ali imamo informacije da su se ponovo uključili - jada se Obradović.
U naselju Obadi u Grošnici beda vreba iz svake kuće, a u njemu su uglavnom raseljeni s Kosova. Pojedini od njih navode da bi plaćali struju da su mogli da je legalno uvedu, ali da im je to bilo preskupo.
- Platila sam 300 evra snimanje objekta, a onda shvatila d ami treba još 20.000 dinara za aneks ugovora, pa posle 800 evra za priključak - kaže meštanka Slavica Bojković.
Poslednji komentari
  • snezana Vreme: 04.12.2013 12:38h

    Navikli ljudi da ne plaćaju struju na Kosovu,pa probaju i ovde isto tako. Mi koji smo ovde rodjeni smo takodje plaćali takse, priključke, kupovali materijal, ali i plaćali kroz poreze za Kosovo. SRAMOTA

  • sumadinac Vreme: 04.12.2013 12:46h

    "Beda sa Kosova" kupili pola Kragujevca i sire se ovde ko da im je ovo dedovina koju su prodali na Kosovu,..Primaju duple plate i uzimaju socijalnu pomoc i ne placaju nista zivo a mi smo ludi pa placamo sve !!!Dogle vise GOSPODO POLITICARI

  • mladen Vreme: 04.12.2013 13:02h

    ovo nema ni u africi ( da ne uvredim ljude u africi) totalno bezakonje i bezvlašće

  • Aleksandar Vreme: 04.12.2013 13:16h

    Pa to priključenje im je omogućio neko ko je isto tako "IZVEGAO" pa ga vi zaposlili u Elektrodistribuciji ili još uvek radi tu kod vas. Pa nismo im mi starosedeoci o dozvolili, ej 14 godina, pa treba sve uredne platiše da Vas tuže i taže povrat novca. A vi bi ste sami trebali da redovne pšlatiše sada nagradite sa 5 godina da ne plaćaju struju, a ove iz Grošnice da nasadite na bicikle, pa da vrte pedale i proizvode struju, da vrate dug.

  • AleksandarVeliki Vreme: 04.12.2013 13:59h

    svaka čast šumadinciiiii... pa ako kosovari decenijama nisu plaćali struju - mogu to i šumadinci... a šta EDB da im naplati za priključak ako su mučenici sami izgradili i napravili elektro-mrežu ??? u normalnim državama ne postoji kategorija PRIKLJUČAK... tamo jedva čekaju da nekom novom potrošaču naplate POTROŠNJU... samo kod nas birokratija iz EDBa i iz EMSa i iz EPSa lagodno živi od komunističkih nameta koji su u srskom kapitalističkom neoliberalizmu ENORMNO narasli... 99 posto energetske birokratije NEMA POTREBE DA POSTOJI i "jedu leba" s narodne grbače BEZVEZE,,,

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP