Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KORI:

Celu noć nisam spavala

Autor: B. J. | 29.04.2014 - 07:50:00h | Komentara: 2

Novi ministri juče su nakon prve sednice Vlade Srbije, koja je počela u 10 sati, mahom preuzeli dužnosti i uselili se u kabinete u kojima će, ako budu imali rezultate, sedeti naredne četiri godine.

Premijer je ukorio jer je zakasnila na sednicu Vlade

Premijer je ukorio jer je zakasnila na sednicu Vlade | Foto: Emil Čonkić

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički dobila je odmah juče nekoliko prekornih reči, pošto je na sednicu zakasnila nekoliko minuta. Naime, kada je prošla pored novog premijera Aleksandra Vučića, on je rekao: “Izvini što kasniš”, na šta se Kori nasmejala i rekla: “Izvinite”.

Da li je neprospavana noć kriva za kašnjenje ili ne, tek Kori Udovički je juče, preuzimajući oko 14 sati dužnost u državnoj upravi od ministra pravde Nikole Selakovića, pod čiji resor je nekada ta oblast potpadala, ispričala da iako je prihvatila da kao ekspert učestvuje u novoj vladi, nakon što je u nedelju čula ekspoze koji je Vučić izložio, gotovo nije oka sklopila.

- Vučićev ekspoze ostavio me veoma zamišljenom i nisam baš lagodno spavala jer su to veoma kratki rokovi i velike ambicije. Sve što je izložio u ekspozeu može da se realizuje, ali je problem da se te mere održe trajno. Neophodno je napraviti sitem koji će obezbediti da se ono što sprovede jedna vlada ne zaboravi do sledećih izbora - rekla je Kori Udovički.

Stari-novi ministar pravde Nikola Selaković precizirao je da će od danas u okviru ministarstva koje vodi Kori Udovički biti sektori za državnu upravu i matične knjige, sektor za ljudska prava i slobode udruživanja i organizovanja građana i dobar deo sektora za elektronsku upravu i Upravni inspektorat. Kori Udovički je prethodno oko 13 sati preuzela dužnosti od Igora Mirovića, koji je do sada bio ministar zadužen za lokalnu samoupravu.
Od Mirovića je dužnosti preuzeo i novi ministar privrede Dušan Vujović, dok je Ivica Dačić “komandu” nad Ministarstvom unutrašnjih poslova oko 15 sati predao Nebojši Stefanoviću. Stefanović je juče, kako saznajemo, izložio Dačiću ono što je o radu policije stizalo u izveštajima u Skupštinu dok je bio on bio predsednik.
Poslednji komentari
  • maja Vreme: 29.04.2014 08:54h

    Bas mi te je zao.onda si nam ikunula jeftinu struju u toku dana i nedeljom.pa su te sad pozvali ovi nas jos unakazis,da se sirotinja smrzne zimus.

  • ma vazi Vreme: 29.04.2014 13:18h

    Ti si gospodjo vec jednom pokazala da ti nije uopste stalo do naroda - kada si ih savetovala da prodaju stan i plate racun za struju, (a posle mogu i da se ubiju kad vec nece imati od cega i gde da zive, kao ni da prave nove racune). Prosto je Vucko poceo da me razocarava izborom pojedinih minisatara.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP