Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEPOTIZAM NA DELU U KLINIČKOM CENTRU

Ćerka državnog sekretara dobila fotelju u UO KC!

Autor: Ivan Ninić | 07.06.2013 - 23:05:00h | Komentara: 6

Irena Đorđević, ćerka državnog sekretara u Ministarstvu pravde i državne uprave Danila Nikolića, iako profesionalno nema dodirnih tačaka sa zdravstvom, imenovana je 12. aprila ove godine rešenjem Vlade Srbije za predsednika Upravnog odbora Kliničkog centra Niš, saznaje „Alo!“.

Danilo Nikolić,  državni sekretar

Danilo Nikolić, državni sekretar | Foto: Đorđe Kojadinović

Osim što je ćerka državnog sekretara u resoru pravosuđa, Đorđevićeva se profesionalno bavi advokaturom, a pre toga bila je tužilac u niškom Opštinskom javnom tužilaštvu. Ona kaže nikada nije bila član ni jedne stranke i ocenjuje da Vlada očigledno u nju ima poverenje, čim ju je postavila na takvu funkciju.


Danila Nikolića „proslavio“ Pahomije!


Pre imenovanja na funkciju državnog sekretara Danilo Nikolić je bio advokat. Ranije je obavljao funkciju predsednika Okružnog suda u Nišu, ali ni on, kao ni njegova ćerka Irena Đorđević nisu 2009. godine prošli opšti reizbor. Nikolić je u žižu javnosti dospeo 2007. godine, jer je tada bio presedavajući veća koje je izreklo oslobađajuću presudu u predmetu za seksualno zlostavljanje protiv vladike vranjskog Pahomija. On danas, pored funkcije državnog sekretara, obavlja i funkciju člana UO Pravosudne akademije i prima redovnu penziju iz PIO fonda. Prema podacima iz imovinske karte Nikolić svakog meseca inksira 210.504 dinara, a od Vlade Srbije na korišćenje je dobio stan u Beogradu.

-To je neplaćena funkcija koju sam prihvatila zato što mislim da svi treba donekle da budemo društveno odgvorni. Pre nego ste me pozvali, trebalo je da proverite kakav sam ja bila student, kakve sve imam specijalizacije, za koje sam ambasade radila, šta sam pisala i šta sam specijalizirala i sve drugo u mom životu - kaže Irena Đorđević za „Alo!“. Međutim, ona nije bila raspoložena da nam odgovori na inicijativu koje stranke je predložena za predsednicu UO KC Niš, jer kako kaže, „ne zna odgovor na to pitanje“.

- Mene je Vlada imenovala, ali ne znam ko me je predložio, jer nisam prisustvovala sednici Vlade. Verovatno me je predložio Ivica Dačić, kao predsednik Vlade Srbije - poručuje Đorđevićeva revoltirano i dodaje da je ponosna na svog oca Danila Nikolića i da joj je žao zbog toga „što se u životu sve podvodi pod to ko vam je otac“. Na naše pitanje da li vidi bilo kakav problem u tome što je imenovana na funkciju predsednice UO KC Niš u momentu dok njen otac istovremeno obavlja funkciju državnog sekretara, ona isključivo odgovara kontrapitanjima.

- Da li vi mislite da je problem to što sam ja pre četiri godine izgubila posao zbog toga što mi je Danilo Nikolić bio otac? Zašto me tada niste pozvali da me to isto pitate? Ako je ovo nepotizam, kažite mi gde bih ja trebalo da radim? Ukoliko bi se u ovom trenutku vratila u pravosuđe da li bi i to bio nepotizam? Najbolje bi bilo da ništa ne radim zato što mi je otac državni sekretar - zaključuje Đorđevićeva.
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 08.06.2013 02:59h

    toga ima u svakoj drzavnoj firmi,nista novo!

  • momazver Vreme: 08.06.2013 07:53h

    e Vlado ...jado

  • laza Vreme: 08.06.2013 10:12h

    predsednik opstine ub geometar po struci/visa geod.skola/u upravnom odboru bolnice Valjevo i pred.upravnog odbora JAT-a po zahtevu kuma Vucica.Ako ovo nije nepotizam ne znam onda sta je?

  • Profesor neurologije Vreme: 08.06.2013 11:07h

    Vrlo je te treško raditi u zdravstvu, koje je vežbalište ambicioznih partijskih pripravnika opšte prakse i loših lekara, koji nemaju mnogo znanja ali su puni zelje da nečim upravljaju.

  • Toma,STARO SELO Vreme: 08.06.2013 15:28h

    Za upravne odbore nije bitna struka niti znanje,jer c;an upravnog odbora sto manje zna toliko bolje jer se njime lakse manipulise.Verovatno mladu damu predlozio SNS,ako imamio u vidu da joj je otac budza u pravosidju a pravosudje drzi SNS.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP