Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POKUŠALI DA VRATE SPOMENIK ŽANDARMERIJI U LUČANE

Četnici sprečeni da uđu u albansko selo!

Autor: R. Irić | 20.07.2015 - 14:30:00h | Komentara: 6

Šest pripadnika četničkog pokreta iz Valjeva, Beograda, Niša i Kruševca, pet muškaraca i jedna žena, kojima komanduje Bratislav Živković, planirali su da juče, u doskorašnjem spomen-obeležju Žandarmerije u albanskom selu Lučane kod Bujanovca postave novi veliki krst. Kako je ovu grupu vranjska policija pratila od dolaska u Vranje, njihova akcija je osujećena, a četnici su se neobavljena posla zaputili u Niš.

Svako nosi svoj krst: Četnici u akciji

Svako nosi svoj krst: Četnici u akciji

Živković je sa svojom grupom najpre prisustvovao jutarnjoj liturgiji u Crkvi Svete Trojice u Vranju. Oko 12 časova, njih šestoro su se pešice, noseći krst istih dimenzija kao prethodni, zaputili ka autoputu, s namerom da prepešače oko 20 kilometara do sela Lučane i da ga tamo postave na isto mesto sa kojeg je prethodni krst uklonila Žandarmerija.


-Ovakav isti krst, bez odobrenja građana, vlast je skinula sa njegovog pravog mesta. Mi samo želimo da ovaj krst, koji je kopija prethodnog, postavimo tamo gde mu je mesto - rekao je Živković.

Vojvoda: Bratislav Živković

Vojvoda: Bratislav Živković


Podsećamo da su pripadnici Žandarmerije u subotu, 4. jula ove godine, uklonili spomenik iz sela Lučane kod Bujanovca podignut 2013. godine u znak sećanja na 20 policajaca poginulih u borbama sa ekstremistima Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB) od 1999. do 2001. godine. Kako je kretanje ove grupe praćeno, na izlasku iz Vranja sačekala ih je grupa od oko 20 policajaca i bez mnogo buke, svađe ili prepirki, na plus 40 stepeni, osujetila njihovu akciju.
U policiji nam je rečeno da niko od pripadnika četničkog pokreta nije priveden jer „za to nije bilo osnova“. Bratislav Živković je bio komandant Dobrovoljačkog četničkog odreda „Jovan Šejić“ u Donjecku, na ukrajinskom ratištu. Pre mesec dana sprečen je njegov pokušaj da sa svojom grupom, posle masakra albanskih ekstremista u Kumanovu, uđe u grad. Njegovo i ime grupe koju prevodi dovode se takođe u kontekst incidenata oktobra prošle godine u Novom Pazaru.
Poslednji komentari
  • BgBoy Vreme: 20.07.2015 15:38h

    Jadna je vlast koja uklanja spomenik poginulim policajcima koji su dali život za Srbiju! Ovo je bruka i sramota za državu, kako ih nije sramota porodica poginulih samo im još više zagorčavaju život ovakvim potezima?!

  • mr Vreme: 20.07.2015 16:43h

    Laž je da je Žandarmerija uklonila spomenik borcima za slobodu Srbije, a prava istina je da je to uradila antisrpska vlast.

  • nevena Vreme: 20.07.2015 19:21h

    ovaj cetnik odlicno zna sta radi... posao je iz vranja, gde nema albanaca, i s pravom racunao da ce ga policija zaustaviti pre nego sto izadje na autoput.. a zasto nije, ako mu je vec bilo stalo do spomenika, posao iz bujanovca? odatle do lucana je 7-8 km... zato sto tamo ima albanaca,,,

  • Vasilj Vreme: 20.07.2015 19:51h

    Jedna poruka Gospodinu Komandantu. Borba za ideju je dobra stvar. Ali zasto u Doneck. Poznato je da je Jovan Sevic bio jedan od vodja odlaska Srba polovinom 18. veka i formiranja Nove Srbije i Slovjano Srbije. Ali su Srbi od strane katerine II iskorisceni za borbu protiv Zaporozkih Kozaka, cak je Telelija (Srbin) bio komandant vojske kojoj se bez borbe (jer nisu hteli da se bore protiv brace) pokorili Ukrajinski Zaporoski Kozaci. Da su Rusi hteli da pomognu Srbima granicarima tada bi dozvolili da sa sobom povedu svoje svestenike i svoje ucitelje. To je bilo zabranjeno. I vec u drugoj generaciji izvrsena je asimilacija od strane te iste brace Rusa. Deca su zaboravila srpski jezik. Procitajte knjigu Mite Kostica iz 1922. godine (postoji reprintno izdanje) ili Knjigu Ljubivoja Cerovica Srbi u Ukrajini. Postoje i jos drugi izvori. Srbina je zeznuo svako, samo nije ko bas nije hteo. Toliko o braci. Ova akcija sa Krstom je blagorodna.

  • Васке Vreme: 20.07.2015 19:59h

    Нису четници кренули у албанско село, већ у СРПСКО село. Село које се налази у околини Бујановца се налази у Србији.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP