Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SREĆA ZA PUŠAČE!

Cigarete jeftinije i do 50 dinara zbog slabe prodaje!

Autor: A. O. | 20.06.2014 - 18:50:00h | Komentara: 5

Zasad su cene pojedinih vrsta spustile kompanije "Filip Moris" i "Imperijal tobako", ali je, s druge strane, cena rezanog duvana porasla

U Srbiji  se dnevno popuši  68 miliona cigareta

U Srbiji se dnevno popuši 68 miliona cigareta | Foto: Shutterstock

Duvanske industrije počele su da spuštaju cene cigareta, pa su pojedine vrste pojeftinile i do 50 dinara. Iako prodavci tvrde da je prodaja opala, proizvođači to negiraju.

Zasad su cene pojedinih vrsta spustile kompanije “Filip Moris” i “Imperijal tobako”, a kako saznamo u trgovačkim radnjama, zbog slabe prodaje postojeće cenovnike u korist kupaca najverovatnije će uskoro promeniti i druge kompanije, piše telegraf.rs.
Paklica “asos slim” kojeg proizvodi “Filip Moris” umesto doskorašnjih 240 sada košta 190 dinara, dok je “iv divajn” sa 260 pao na 220 dinara, prenose “Naše novine”.
Cene je snizio i “Imperijal tobako” koji je, s druge strane, podigao cenu rezanog duvana. “Vest” i “vest slim” sniženi su sa 190 na 140 dinara. Trgovci kažu da su tome pribegli kako bi prodali zalihe koje su se napravile.
Iako je prodaja cigareta pala u 2013. za čak 17 odsto u odnosu na 2012. godinu, u kompaniji “Filip Moris” tvrde da cene nisu snizili zbog slabije prodaje.
- Ne postoji poseban razlogzašto su cene snižene. Postoje različite poslovne odluke na osnovu kojih je to urađeno. Različiti brendovi imaju različite inicijative – kažu u “Filip Morisu”.
Poslednji komentari
  • zoran 71 Vreme: 20.06.2014 20:16h

    da nisu preterano podignute akcize manje bi bilo svercovanog duvana a budzet bi bio puniji,suludo je izjednacavati cene sa onima iz e.u kad su tamo plate deset puta vece.

  • perica Vreme: 20.06.2014 20:21h

    Kod nas brate sve naopako.Treba da poskupe akcize. drzava.Tako bi uvecala budzet,a spasla decu od pusenja.Boli nas uvo za duvanske kompanije!!! Dizite akcize !!!!!!!!!!!

  • mikica Vreme: 20.06.2014 23:23h

    Konacno neka lepa vest!

  • PERICA Vreme: 21.06.2014 07:28h

    U mojoj porodici (4 člana) svi smo bili pušači! 800 dinara dnevno za cigarete!!! skup sport. Danas jedno ne puši nikako a nas troje parimo elektronske! ( 340 din. izdvajamo za tecnost.koja traje 4-5 dana ) Hvala ti državo!!! Da nije bilo poskupljenja mi bi i dalje robovali duvanskoj industriji!

  • zoran Vreme: 21.06.2014 13:13h

    Država da poveća akcize srazmerno sniženju cena a smanjiti tim novcem cene hleba i mleka.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP