Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BORBA PROTIV KRIMINALA NA DELU

Čik prijavite korupciju u Srbiji!

Autor: G. V. | 28.02.2014 - 08:02:00h | Komentara: 2

Nakon što je u Požarevcu formirana vladajuća koalicija SPS - SNS - URS, u martu 2013. godine, građanima je saopšteno da će im prioritet biti borba protiv korupcije i otvaranje novih radnih mesta. Da bi pokazali kako u borbu protiv podmićivanja kreću ozbiljno, nove vlasti su na zvaničnom gradskom sajtu uvele opciju “Prijava korupcije”.

Portal grada Požarevca

Portal grada Požarevca

Građanima je najavljeno da će preko ove opcije moći anonimno da prijave svaki slučaj korupcije o kojem imaju direktna ili posredna saznanja. Ova novina izgleda lepo i u skladu sa obećanjima gradskih čelnika, ali samo dok građanin, spreman na dojavu o korupciji, ne klikne na datu opciju. Tada se na monitoru pojavljuje poruka: “Žao nam je. Prijave su moguće samo iz određenih zemalja”.


Dakle, niti je moguće prijaviti korupciju iz Požarevca i Srbije niti je navedeno iz kojih to zemalja ovako nešto može da se obavi, kako bi se oglasili bar požarevački gastarbajteri koji bi o korupciji u zavičaju imali i te kako šta da kažu. U svakom slučaju, lokalcima je ova opcija potpuno beskorisna i nije poznato kada će da “proradi”. To nimalo ne smeta lokalnim političarima da u aktuelnoj predizbornoj kampanji borbu protiv korupcije i dalje ističu kao svoj prioritet.
Poslednji komentari
  • Toma Vreme: 28.02.2014 09:03h

    bORBA PROTIV KORUPCIJE U Srbiji se svela na obiucnu sprdacinu i lazna izbornaobbecanja.Svako moze da veruje i ne veruje,ja im ne verujem, sta su uradili u borbi protiv korupcije od 2012 do danas,nista. I dalje u Srbiji korupcija se od cveta pretvorila u plod, jakokoristan za sve onekoji mogu da uzimaju pare bez rada.

  • nedjo Vreme: 01.03.2014 00:25h

    hahaha,kako nas jashu...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP